\ Јесењи концерти за основце у Врчину

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Јесењи концерти за основце у Врчину

Ученици издвојеног одељења у Врчину су у петак, 8. новембра 2019. године, одржали сада већ традиционалне јесење концерте за своје другаре од првог до четвртог разреда Основне школе „Свети Сава“. Наступили су ученици свих инструменталних класа и ученици одсека за српско традиционално певање.
Извођене су нумере разноврсних музичких жанрова, на које су мали слушаоци реаговали раздрагано и весело и послали „ветар у леђа“ младим музичарима за даље вежбање и музицирање.
Едукативни и истовремено забаван део концерата се састојао у презентовању неких музичких појмова и представљању различитих инструмената од стране самих извођача. Као и сваке године, у једном делу концерата, учешће су узели и мали слушаоци који су заједно са музичарима на сцени изводили дечје песмице.
Важно је да споменемо и све наставнике разредне наставе, без чије безрезервне подршке и сарадње наша музика не би била овако полетна и весела. После лепог дружења са основцима радујемо се следећем концерту на коме ће домаћини - ученици припремног разреда, са својом наставницом Браниславом Тријић, угостити децу предшколске установе „Лане“ из Врчина.