\ Јесењи концерт

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Јесењи концерт

У понедељак, 18. новембра 2019. године, у свечаној сали ОШ „Мића Стојковић“ у Умчарима, ученици и наставници ОМШ „Невена Поповић“ припредили су Јесењи концерт. Доказ да јесен сви воле био је пано припремљен од стране Маје Новаковић, наставнице ликовне културе, која је изабрала најбоље радове са јесењом тематиком, тако да је овом приликом наша верна публика могла да ужива како у музици, тако и у ликовним радовима ученика двеју школа.
Једва дочекавши да покажу шта су од почетка школске године научили, наши најмлађи музичари, ученици припремног разреда, насмејани и ведри, храбро су се попели на бину и представили песмама „Тихо, тихо пада“ и „Солмизација“, а њих је припремала наставница солфеђа Анђелка Томић. Затим су наступали њихови старији и искуснији другари: Вукашин Стојановић, Петар Станојевић 2. разред и Михајло Срдановић 4. разред хармонике у класи проф. Немање Дражића; Љиљана Јовановић 1. разред, Јована Марковић и Милица Петровић 4. разред гитаре у класи проф. Невене Манојловић; Николина Благојевић, Сара Матејић, Елена Антанасијевић 1 разред, Николина Секуловски 2. разред и Душан Стејић 6. разред виолине у класи проф. Надежде Димитријевић; Невена Ђерковић 1. разред, Мане Жигић, Тамара Душић 4. разред и Ања Вукотић 6. разред клавира у класи проф. Милана Медошевића; Ива Богдановић 2. разред, Исидора Петронијевић и Тијана Мрачић 4.разред флауте у класи проф. Тијане Јовев. Насупе наших младих виолиниста и флаутиста употпунио је проф. Милош Аџић који их је пратио на клавиру.
У публици су били поносни родитељи, баке, деке и пријатељи који су громогласним аплаузом дочекали и наградили сваки наступ. Посебну захвалност дугујемо проф. Маји Новаковић која нам је улепшала амбијент на концерту и надамо се да ће се ова сарадња наставити.