\ Вече културно-уметничког програма у Умчарима

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Вече културно-уметничког програма у Умчарима

У петак, 29. новембра 2019. Године, у Дому културе у Умчарима, одржана је промоција фестивалског филма „Грочанске приче“ уз богат културно-уметнички програм.
Ово културно вече је отворено наступом Културно уметничког друштва „Болеч“. Потом је наступила секција хора и етно певања Основне школе „Мића Стојковић“, која је извела две традиционалне песме „Везак је везла“ и „Во наше село малово“. Након тога су уследили глумачки скечеви Удружења жена Барајево.
На самом крају вечери, наступили су ученици наше школе, одсека за српско традиционално певање из класе проф. Јелене Дејановић. Ученици су имали прилику да покажу своје вокалне способности у песмама са простора Косова и Метохије и југоисточне Србије, не само као група певача, већ су наступили и соло. Упркос треми, ученици су дали свој максимум у ведром, расположењу, а њихов наступ је изазвао позитивне реакције публике, која је својим овацијама показала да су им се веома допале следеће нумере: „Оро се вије крај манастира“, „Кладише се момче и девојче“, „Подуна, гора зелена“, „Расти, расти, мој зелени боре“ и „Густа ми магла паднала“.
Учествовали су ученици првог разреда – Љубисављевић Лана, Марковић Јована, Пауновић Андреа, Петровић Милица, Степановић Данијела, Трајковић Ирена, и ученици другог разреда – Лукић Анастасија, Стејић Душан и Стојановић Кристијан.