\ Вече културно-уметничког програма у Умчарима

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У 1. РАЗРЕД МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
 
Поштовани родитељи,
У складу са актуелном ситуацијом и мерама које је предузела Влада Републике Србије, овим путем желимо да вас обавестимо о пријавама за упис ученика у 1. разред основне музичке школе ”Невена Поповић”за школску 2020/2021. године.
Сви родитељи заинтересоване деце која желе да похађају основну музичку школу ”Невена Поповић” могу да се јаве на следећи број телефона 064/85-45-312 или да оставе своје податке на следећу имејл адресу:upis.omsgrocka@gmail.com.
На овај начин родитељи ће добити потребне информације о начину извођења пријемног испита.
Слободних места има на следећим одсецима:
-за децу узраста од 7 до 9 година: гитара, виолина, флаута, виолончело, хармоника и клавир.
-за старије ученике од 10 до 18 година: одсек за Српско традиционално певање.
-за децу млађу од 7 година врши се упис у припремни разред.
Позивамо вас да нас контактирате путем наведеног броја телефона или имејл адресе, а ми ћемо вас упутити и дати вам све неопходне информације!
Драга децо, добро дошли!
 
РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ 
 
Поштована децо и родитељи,
Ово су резултати пријемног испита за упис у 1. разред Основне музичке школе "Невена Поповић", одржаног у петак, 24. априла 2020. године.
У табелама се налазе имена и презимена ученика који су положили пријемни испит како у матичној тако и подручним школама.
Пријаве за упис у 1. разред се налазе на сајту школе, али ће вас контактирати и пријаве вам доставити наставници који су тестирали вашу децу.
Радујемо се дружењу са вама!
Пријемни испит је и даље у току. Добро дошли!
 
 
 

Вече културно-уметничког програма у Умчарима

У петак, 29. новембра 2019. Године, у Дому културе у Умчарима, одржана је промоција фестивалског филма „Грочанске приче“ уз богат културно-уметнички програм.
Ово културно вече је отворено наступом Културно уметничког друштва „Болеч“. Потом је наступила секција хора и етно певања Основне школе „Мића Стојковић“, која је извела две традиционалне песме „Везак је везла“ и „Во наше село малово“. Након тога су уследили глумачки скечеви Удружења жена Барајево.
На самом крају вечери, наступили су ученици наше школе, одсека за српско традиционално певање из класе проф. Јелене Дејановић. Ученици су имали прилику да покажу своје вокалне способности у песмама са простора Косова и Метохије и југоисточне Србије, не само као група певача, већ су наступили и соло. Упркос треми, ученици су дали свој максимум у ведром, расположењу, а њихов наступ је изазвао позитивне реакције публике, која је својим овацијама показала да су им се веома допале следеће нумере: „Оро се вије крај манастира“, „Кладише се момче и девојче“, „Подуна, гора зелена“, „Расти, расти, мој зелени боре“ и „Густа ми магла паднала“.
Учествовали су ученици првог разреда – Љубисављевић Лана, Марковић Јована, Пауновић Андреа, Петровић Милица, Степановић Данијела, Трајковић Ирена, и ученици другог разреда – Лукић Анастасија, Стејић Душан и Стојановић Кристијан.