\ Успешно одржана промоција књиге „Бојењем до свирања хармонике“ наше колегинице и наставнице Драгане Стевановић

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Успешно одржана промоција књиге „Бојењем до свирања хармонике“ наше колегинице и наставнице Драгане Стевановић

У музичкој школи “Марко Тајчевић” у Лазаревцу, 23. и 24. јануара 2020. године одржан је “Уметнички студио хармонике” који је окупио велики број ученика, студената хармонике и еминентних професора из земље и иностранства. Током оба дана трајања манифестације одржанa су стручна предавања и концерти.
Професори предавачи су били мр Војин Васовић ФИЛУМ Крагујевац, мр Данијела Газдић МА Источно Сарајево, мр Данијела Ракић МА Источно Сарајево, Зоран Божанић ФМУ Београд, и почасни професор др Михаил Шарабарин БГИИК Белгород, Русија.
У оквиру ове манифестације у Модерној галерији је 24. јануара одржана промоција “Збирке етиде за хармонику” коју је припремила Данијелa Ракић, затим композиција за соло хармонику “Носталгија и тријумф” и “Бела књига” Алексе Мирковића и “Бојењем до свирања хармонике” наше колегинице мр Драгане Стевановић.
“Бојењем до свирања хармонике” је намењен за најмлађе ученике хармонике. Рецензенти су: мр Данијела Ракић, др Зоран Ракић, др Биљана Мандић, др Сања Радиновић и др Светлана Савић. На задовољство аутора, промоција је протекла у топлој и пријатној атмосфери.
Својим излагањем почасни професор Михаил Шарабарин је потврдио значај ове манифестације у примени мастер класа, стручних предавања, концерата и промоцијe нове литературe за хармонику.
Нашој колегиници захваљујемо на уложеном труду и великом раду при осмишљавању овог изузетног приручника за наше најмлађе ученике. Верујемо да ће ово квалитетно издање пробудити велико интересовање и ући у употребу у свим школама, јер је резултат дугогодишњег истраживања и рада наше колегинице, који је пропраћен бројним признањима и наградама за педагошки рад. Срећно!