\ Успешно одржана промоција књиге „Бојењем до свирања хармонике“ наше колегинице и наставнице Драгане Стевановић

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У 1. РАЗРЕД МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
 
Поштовани родитељи,
У складу са актуелном ситуацијом и мерама које је предузела Влада Републике Србије, овим путем желимо да вас обавестимо о пријавама за упис ученика у 1. разред основне музичке школе ”Невена Поповић”за школску 2020/2021. године.
Сви родитељи заинтересоване деце која желе да похађају основну музичку школу ”Невена Поповић” могу да се јаве на следећи број телефона 064/85-45-312 или да оставе своје податке на следећу имејл адресу:upis.omsgrocka@gmail.com.
На овај начин родитељи ће добити потребне информације о начину извођења пријемног испита.
Слободних места има на следећим одсецима:
-за децу узраста од 7 до 9 година: гитара, виолина, флаута, виолончело, хармоника и клавир.
-за старије ученике од 10 до 18 година: одсек за Српско традиционално певање.
-за децу млађу од 7 година врши се упис у припремни разред.
Позивамо вас да нас контактирате путем наведеног броја телефона или имејл адресе, а ми ћемо вас упутити и дати вам све неопходне информације!
Драга децо, добро дошли!
 
РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ 
 
Поштована децо и родитељи,
Ово су резултати пријемног испита за упис у 1. разред Основне музичке школе "Невена Поповић", одржаног у петак, 24. априла 2020. године.
У табелама се налазе имена и презимена ученика који су положили пријемни испит како у матичној тако и подручним школама.
Пријаве за упис у 1. разред се налазе на сајту школе, али ће вас контактирати и пријаве вам доставити наставници који су тестирали вашу децу.
Радујемо се дружењу са вама!
Пријемни испит је и даље у току. Добро дошли!
 
 
 

Успешно одржана промоција књиге „Бојењем до свирања хармонике“ наше колегинице и наставнице Драгане Стевановић

У музичкој школи “Марко Тајчевић” у Лазаревцу, 23. и 24. јануара 2020. године одржан је “Уметнички студио хармонике” који је окупио велики број ученика, студената хармонике и еминентних професора из земље и иностранства. Током оба дана трајања манифестације одржанa су стручна предавања и концерти.
Професори предавачи су били мр Војин Васовић ФИЛУМ Крагујевац, мр Данијела Газдић МА Источно Сарајево, мр Данијела Ракић МА Источно Сарајево, Зоран Божанић ФМУ Београд, и почасни професор др Михаил Шарабарин БГИИК Белгород, Русија.
У оквиру ове манифестације у Модерној галерији је 24. јануара одржана промоција “Збирке етиде за хармонику” коју је припремила Данијелa Ракић, затим композиција за соло хармонику “Носталгија и тријумф” и “Бела књига” Алексе Мирковића и “Бојењем до свирања хармонике” наше колегинице мр Драгане Стевановић.
“Бојењем до свирања хармонике” је намењен за најмлађе ученике хармонике. Рецензенти су: мр Данијела Ракић, др Зоран Ракић, др Биљана Мандић, др Сања Радиновић и др Светлана Савић. На задовољство аутора, промоција је протекла у топлој и пријатној атмосфери.
Својим излагањем почасни професор Михаил Шарабарин је потврдио значај ове манифестације у примени мастер класа, стручних предавања, концерата и промоцијe нове литературe за хармонику.
Нашој колегиници захваљујемо на уложеном труду и великом раду при осмишљавању овог изузетног приручника за наше најмлађе ученике. Верујемо да ће ово квалитетно издање пробудити велико интересовање и ући у употребу у свим школама, јер је резултат дугогодишњег истраживања и рада наше колегинице, који је пропраћен бројним признањима и наградама за педагошки рад. Срећно!