\ Виртуелни обилазак Легата др Александра Костића

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У 1. РАЗРЕД МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
 
Поштовани родитељи,
У складу са актуелном ситуацијом и мерама које је предузела Влада Републике Србије, овим путем желимо да вас обавестимо о пријавама за упис ученика у 1. разред основне музичке школе ”Невена Поповић”за школску 2020/2021. године.
Сви родитељи заинтересоване деце која желе да похађају основну музичку школу ”Невена Поповић” могу да се јаве на следећи број телефона 064/85-45-312 или да оставе своје податке на следећу имејл адресу:upis.omsgrocka@gmail.com.
На овај начин родитељи ће добити потребне информације о начину извођења пријемног испита.
Слободних места има на следећим одсецима:
-за децу узраста од 7 до 9 година: гитара, виолина, флаута, виолончело, хармоника и клавир.
-за старије ученике од 10 до 18 година: одсек за Српско традиционално певање.
-за децу млађу од 7 година врши се упис у припремни разред.
Позивамо вас да нас контактирате путем наведеног броја телефона или имејл адресе, а ми ћемо вас упутити и дати вам све неопходне информације!
Драга децо, добро дошли!
 
РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ 
 
Поштована децо и родитељи,
Ово су резултати пријемног испита за упис у 1. разред Основне музичке школе "Невена Поповић", одржаног у петак, 24. априла 2020. године.
У табелама се налазе имена и презимена ученика који су положили пријемни испит како у матичној тако и подручним школама.
Пријаве за упис у 1. разред се налазе на сајту школе, али ће вас контактирати и пријаве вам доставити наставници који су тестирали вашу децу.
Радујемо се дружењу са вама!
Пријемни испит је и даље у току. Добро дошли!
 
 
 

Виртуелни обилазак Легата др Александра Костића

У оквиру просторне културно-историјске целине „Грочанска чаршија“, у љупкој галерији смештеној у Библиотеци "Илија Гарашанин", налази се музејска поставка која излаже занимљиву и разноврсну заоставштину познатог научника др Александра Ђ. Костића и његове супруге Смиље Костић-Јоксић. 
Лични предмети у оквиру вредне археолошке и палеонтолошке поставке илуструју животе људи који су својим посвећеним радом и свестраношћу померили границе и дали немерљив допринос на пољу медицине и културе, уписавши се у великане наше историје. 
А њихова доживотна грочанска епизода почиње 1915. године када је др Костић учествовао као добровољац Првог светског рата у рововским борбама на подручју Гроцке. Мотивисан ратним успоменама, али и лепотом природе, 1932. године је на локалитету Дубочај у Гроцкој одлучио да сазида кућу, где је наишао на археолошке налазе. 
Са породицом је, све до смрти 1983. године, много времена проводио у Гроцкој, где је написао бројне научне радове и истраживао.. Своје артефакте, употпуњене и личним предметима, поклања општини Гроцка 1978. године као подстицај за даља истраживања.
Виртуелна тура је урађена је у сарадњи са Центром за урбани развој, уз помоћ Matterport Pro2 3D, последње генерације хардвера намењеног за снимање 3Д Виртуелних тура, који представља златни стандард када је у питању професионално снимање ентеријера...
https://my.matterport.com/show/?m=3oaYCSKSMXs