\ Ања Вукотић – Ученик генерације ОМШ „Невена Поповић“ за школску 2019/2020. годину

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У 1. РАЗРЕД МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
 
Поштовани родитељи,
У складу са актуелном ситуацијом и мерама које је предузела Влада Републике Србије, овим путем желимо да вас обавестимо о пријавама за упис ученика у 1. разред основне музичке школе ”Невена Поповић”за школску 2020/2021. године.
Сви родитељи заинтересоване деце која желе да похађају основну музичку школу ”Невена Поповић” могу да се јаве на следећи број телефона 064/85-45-312 или да оставе своје податке на следећу имејл адресу:upis.omsgrocka@gmail.com.
На овај начин родитељи ће добити потребне информације о начину извођења пријемног испита.
Слободних места има на следећим одсецима:
-за децу узраста од 7 до 9 година: гитара, виолина, флаута, виолончело, хармоника и клавир.
-за старије ученике од 10 до 18 година: одсек за Српско традиционално певање.
-за децу млађу од 7 година врши се упис у припремни разред.
Позивамо вас да нас контактирате путем наведеног броја телефона или имејл адресе, а ми ћемо вас упутити и дати вам све неопходне информације!
Драга децо, добро дошли!
 
РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ 
 
Поштована децо и родитељи,
Ово су резултати пријемног испита за упис у 1. разред Основне музичке школе "Невена Поповић", одржаног у петак, 24. априла 2020. године.
У табелама се налазе имена и презимена ученика који су положили пријемни испит како у матичној тако и подручним школама.
Пријаве за упис у 1. разред се налазе на сајту школе, али ће вас контактирати и пријаве вам доставити наставници који су тестирали вашу децу.
Радујемо се дружењу са вама!
Пријемни испит је и даље у току. Добро дошли!
 
 
 

Ања Вукотић – Ученик генерације ОМШ „Невена Поповић“ за школску 2019/2020. годину

На основу предлога стручних већа за инструменталну и теоријску наставу, као и Педагошког колегијума, Наставничко веће је донело одлуку да се за Ученика генерације Основне музичке школе „Невена Поповић“ изабере Ања Вукотић, ученица 6. разреда клавира у класи наставника Милана Медошевића. Ања је, поред одличног успеха постигнутог у току школовања, представљала школу на многобројним такмичењима у различитим дисциплинама – од клавира, преко српског традиционалног певања до солфеђа, на којима је постигла веома високе разултате. Ања је остварила прву награду на Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије, на престижним такмичењима из солфеђа „Бинички“ и „Корнелије“ освојила је 3 прве награде и као члан камерног састава „Срма“ – 2 прве награде. На школском такмичењу вокално-инструменталних класа „Невена Поповић“ остварила је 3 прве награде и једну награду Победника такмичења, док је на такмичењу „Волим солфеђо“ остварила је укупно 4 прве награде и награду за најбољу интерпретацију.
Ања Вукотић је школске 2017/18. године завршила и одсек за српско традиционално певање са одличним успехом, те је и тада била носилац Вукове дипломе. Не треба заборавити ни то да је Ања добитник многих похвалница и награда у виду пригодних поклона, а неке од њих су: Књига за освојену 1. награду на Републичком такмичењу Видовдан 2019, Похвалницу носиоцу Вукове дипломе и Захвалницу градске општине Гроцка за учешће, за високе резултате и промоцију општине Гроцка, два пута награду за освојену прву награду из солфеђа на 8. и 9. такмичењу „Бинички“ (2018. и 2019. године), 4 награде у виду књиге од Основне музичке школе „Невена Поповић“ за изузетан успех и оставерене резултате током музичког школовања (јун 2018. године), награду за остварене одличне пласмане на такичењима високог ранга, ангажовање у културној и јавној делатности наше школе (2018. године), похвалницу за освојену прву награду на републичком фестивалу (јун 2019. године) и награду за победу на школском такмичењу „Невена Поповић“ (јануар 2020. године).
Ања је небројано пута била ангажована у културној и јавној делатности наше школе. Оно што је најважније је да Ању одликује, односно краси култура понашања, комуникативност, дружељубивост, тимски рад и спремност да помогне другима, што је за будућност сваког младог појединца од изузетног значаја. Поносни смо што је Ања решила да за свој животни позив баш одабере музичку уметност, те ће нас и у будуће засигурно увесељавати својим музичким дометима.
Диплому Ученика генерације и поклон од колектива Основне музичке школе „Невена Поповић“ Ањи Вукотић уручинла је директорка Бранка Ивковић-Петронић у просторијама школе на пријему вуковаца и пригодном дружењу у среду, 10. јуна 2020. године.
Још једном, нашој ученици Ањи, јер то ће увек и бити, желимо много среће, елана и радости у будућим уметничким хоризонтима који је на образовном путу очекују.