\ Посета професорке Сање Радиновић ОМШ „Невена Поповић“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Посета професорке Сање Радиновић ОМШ „Невена Поповић“

У понедељак, 02. новембра 2020. године, Основну музичку школу Невена Поповић посетила је професорка етномузикологије ФМУ у Београду др Сања Радиновић. Била нам је част и задовољство да будемо домаћини уваженој професорки, ауторки шездесетак радова на домаћим и међународним симпозијумима и објављених радова са научних скупова у домаћим и страним часописима као што су Studia Musicologica Academiae Scentiarum Hungaricae – an Interanational Journal of Musicology (Budapest), Македонски фолклор (Скопље), New Sound (Belgrade), Musicologia (Belgrade), Зборник Матице српске за сценске уметности и музику (Нови Сад), Гласник Етнографског музеја (Београд), Музички талас (Београд).
Овом приликом, професорка Сања Радиновић поклонила је школи и нашим ученицима клавира велики број нота из стваралачког опуса чувених композитора Баха, Хендла, Шумана, Дебисија, Чернија, Клементија, Хајдна, Моцарта, Бетовена и других аутора.
На радост присутних наставника и младих колега са клавирског одсека, професорка етномузикологије је била одушевљена разгледањем Кутка Невене Поповић и ношњама за наступе ученика Српског традиционалног певања.
У име ученика и наставника клавира захваљујемо се на поклону, лепом гесту и доприносу у неговању и чувању вредности основног музичког образовања.