\ Концерт ученика флауте из класе Миње Марчетић

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Концерт ученика флауте из класе Миње Марчетић

У понедељак, 09. Новембра 2020. године, у просторијама ОШ „Илија Гарашанин“ одржан је Концерт ученика флауте из класе наставнице Миње Марчетић уз клавирску сарадњу наставника Милоша Спасића. Концерт класе прошао је без присуства родитеља, у складу са мерама Кризног штаба Републике Србије за сузбијање заразне болести Ковид 19. У оваквим околностима ученици су у потпуности схватили поменути начин организације и наступа, који је протекао у међусобној подршци и аплаузу међу ученицима.
Програм концерта обогаћен је тако што су ученици кроз форму упитника исказали шта им се највише допада у извођењу њихових другара (артикулација, интонација, динамика, темпо, фразирање и сл.), а на крају су одабрана три извођења следећих ученика која су оставила најбољи утисак: извођење Елене Мијаиловић (II рaзред), Анђеле Петровић (V разред) и Анђеле Јовановић (VI разред). Затим нам је ученица Дуња Ђорђевић (III разред) представила две композиције које су настале за време онлајн наставе. На крају је организован квиз „Дизнијеви јунаци“и заједничко дружење уз нама омиљене слаткише. Родитељи нису били ускраћени за доживљај наступа јер су им послати снимци и фотографије.
На концерту класе представиле су се следеће ученице: Сара Јовановић, Магдалена Мијаиловић (I разред), Мила Малешевић, Елена Мијаиловић, Тара Милосављевић (II разред), Даница Веселиновић, Дуња Ђорђевић (III разред), Милица Брењо, Николина Јевремчевић, Јована Цветковић (IV разред), Анастасија Петровић, Анђела Петровић (V разред), Анђела Јовановић и Мила Максимовић (VI разред).