\ Успешно одржано Школско такмичење вокално-инструменталних класа Основне музичке школе „Невена Поповић“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Успешно одржано Школско такмичење вокално-инструменталних класа Основне музичке школе „Невена Поповић“

У среду, 23. децембра 2020. године, успешно је одржано онлајн Школско такмичење вокално-инструменталних класа ОМШ „Невена Поповић“ за школску 2020/21. годину. Пријавио се 71 такмичар, од 1. до 6. разреда, на следећим инструментима: клавир, виолина, хармоника, виолончело, гитара, флаута, као и ученици одсека за српско традиционално певање и камерни ансамбли. Такмичење је организовано у три категорије. С обзиром да је ове године такмичење организовано онлајн, ученици су послали снимке свога извођења, а жири је у просторијама школе оцењивао кандидате. Наше прво онлајн такмичење отворио је директор школе Бранка Ивковић-Петронић.
Жири је у среду, 23. децембра 2020. године, са почетком у 10 часова, преслушао снимке разврстане у три категорије: I категорија – ученици 1. и 2. разреда, II категорија – ученици од 3. до 6. разреда и III категорија – упоредни клавир, српско традиционално певање и камерни ансамбли.
Чланови жирија су ове године руководиоци стручних већа: Катарина Фаркаш, Тијана Јовев, Милош Зубац, Светлана Мандић, Драган Станојевић, Ана Јовановић, Јована Стајић и Мирко Јеремић. Председник жирија је Вера Михок, а секретар Александра Стевановић.
Победник такмичења је Јована Ђорђевић, ученица 5. разреда клавира у класи наставнице Катарине Фаркаш.
Кандидати који су остварили највећи број поена по разредима су:
1. разред – Ведран Бранковић, клавир, класа Нина Косанић
2. разред – Јана Марковић, клавир, класа Вера Михок
3. разред – Драгана Жоржевић, клавир, класа Катарина Фаркаш
4. разред – Хелена Ђурипић, клавир, класа Вера Михок
5. разред – Јована Ђорђевић, клавир, класа Катарина Фаркаш
6. разред – Реља Дедић, гитара, класа Милош Зубац
1. разред СТП – Маша Здравковић, класа Ана Јовановић
2. разред СТП – Ана Миленковић, класа Ана Јовановић
Упоредни клавир – Дејан Стојиилковић, 1. разред, класа Ивона Игрутиновић
Камерна музика – Дуо „Чавке“, класа Катарина Фаркаш
Награде у виду књиге, као и дипломе најбољим учесницима школског такмичења биће уручене на уколико се буде реализовала Свечана академија поводом прославе Св. Саве, што зависи од одлуке епидемиолога и Института за јавно здравља Србије.
Комплетне резултате са Школског такмичења вокално-инструменталних класа Основне музичке школе „Невена Поповић“ за школску 2020/21. годину можете погледати ОВДЕ, а књижицу учесника са њиховим извођачким програмом можете погледати ОВДЕ.