\ Концерт ученика ОМШ „Невена Поповић“ на уручивању награда града Београда ученицима генерације основних и средњих школа

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Концерт ученика ОМШ „Невена Поповић“ на уручивању награда града Београда ученицима генерације основних и средњих школа

На Видовдан, 28. јуна 2021. године, у Комбанк дворани одржан је свечани пријем и уручивање награда градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића и градског секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака ђацима генерације београдских основних и средњих школа. Награде, таблет и лаптоп рачунаре и монографије добило је 198 ученика генерације основних школа и 87 ученика средњих школа, укупно њих 285.
Градоначелник Радојичић је приликом свог ображања пуној сали Комбанк дворани истакао да овакви догађаји представљају најпријатније тренутке за њега и да му је задовољство да поздрави најбоље ђаке генерације у Београду.
– Протекла година је због пандемије корона вируса била веома тешка за све нас и зато желим да се захвалим директорима, деци, родитељима и свима другима који су дали свој допринос да школе не буду место значајног заражавања и преношења вируса. То је наш највећи успех који је омогућио да се изборимо са вирусом и очувамо наше здравље. Са друге стране, добра организација наставе показала је да и у тим околностима сви заједно можемо да постигнемо добре резултате а да образовање трпи што мање могуће. Верујем да ће и наредни период бити пун изазова, али исто тако верујем и да ће комбинација класичног и дигиталног образовања дати младим људима могућност да даље напредују – казао је Радојичић.
Он је истакао да је образовање важно пре свега зато што човек мора стално да се усавршава.
– Знање се стално мора унапређивати, а са позиције наставника, морам рећи да је најважније да у мору информација којима смо данас изложени, умемо да одвојимо битно од небитног. Желим вам да сваке године будете бољи од претходне јер само на тај начин ћете још више напредовати у животу. Родитељима такође желим да честитам зато што су својој деци усадили деци чињеницу да образовање треба ценити, а наставном особљу честитам јер су и у неповољним условима успели да дају свој максимум. Град Београд ће наставити да улаже у образовање, ове године имали смо један од највећих буџета за образовање и наставићемо да обнављамо и опремамо школе, градићемо нове и правити још боље резултате у систему образовања – казао је Радојичић.
Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак истакао је да су овакви дани круна рада Секретаријата за образовање и дечју заштиту.
– Ако смо као Град Београд макар мало допринели успесима ових младих људи, ја сам презадовољан. На нама је да им стварамо што боље услове за учење и рад, на њима је да дају све од себе и наставе даље да се развијају и ван школа. Још једном им честитам на свему до сада постигнутом – поручио је Гак.
Он је додао да је Град Београд у претходних пет година уложио око 600 милиона динара за опремање београдских школа.
– Наставићемо да радимо свој посао и наставићемо да будемо поносни на све успехе београдаких ђака – рекао је Гак.
Ђаци генерације основних школа добили су таблет рачунар и монографију „Свети Сава споменица”, док су средњошколцима уручени ла-птоп рачунари и монографија „Србија - градови, општине, насеља”. Град је за награде укупно издвојио 13,3 милиона динара.