\ Гостовање Основне музичке школе „Невена Поповић“ у емисији „Прело у нашем сокаку“ на Хепи телевизији

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Гостовање Основне музичке школе „Невена Поповић“ у емисији „Прело у нашем сокаку“ на Хепи телевизији

„Прело у нашем сокаку“ је позната телевизијска емисија која приказује обичаје, знаменитости и познате житеље из појединачних насеља у Србији, а посебно се бави чувањем српске културне баштине..
У суботу, 20. новембра 2021. године уживо је емитована епизода посвећена нашој општини Гроцка. Редитељи су пажљиво осмислили сваки детаљ, тако да су гледаоци могли доста тога да сазнају о Гроцкој и њеној богатој историји. Поред најзначајнијих појединости као што су археолошко налазиште у Винчи, Центар за културу Гроцка, Огледно добро „Радмиловац“, ОШ „Никола Тесла“ у Винчи и томе слично, част да се представи имала је и Основна музичка школа „Невена Поповић“.
Наступиле су ученице српског традиионалног певања из класа Катарине Милосављевић и Ане Јовановић које су уз инструменталну пратњу бриљантно извеле сплет традиционалних песама из Србије и Северне Македоније (,,Каранфилче девојче“ и ,,Гугу тино“). Певачку групу чиниле су ученице Хелена Ђуричић, Хелена Ковачевић, Вишња Димитријевић, Вишња Јанковић, Емилија Ђорђевић, Емилија Грујић, Бојана Трајковић, Миона Чкоњовић, Маша Здравковић, Ана Миленковић и Василија Николић, а пратили су их Милош Зубац (саз), Тијана Јовев (флаута) и Јована Стајић (тарабука).
У разговору са водитељком, директорка Бранка Ивковић-Петронић рекла је пар речи о школи, ученицима и наградама, тако да су гледаоци били упознати и са великим успехом који ученици и наставници наше школе остварују годинама уназад.
Веома смо почаствовани позивом да гостујемо у емисији „ Прело у нашем сокаку“ и тим наступом представимо нашу школу и општину онако како ми најбоље умемо - музиком!