\ Новогодишњи концерт издвојеног одељења у Умчарима

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Новогодишњи концерт издвојеног одељења у Умчарима

У понедељак, 27. децембра 2021. године, одржан је Новогодишњи концерт ученика издвојеног одељења у Умчарима ОМШ ,,Невена Поповић".
У ведрој атмосфери и празничном амбијенту, могло се уживати у шареноликом музичком програму који су приредили ученици и наставници овог издвојеног одељења музичке школе. Са осмехом на лицима и са љубављу према музици, извођачи су изводили тачку за тачком и сваком су дочарали веселу новогодишњу атмосферу.
Концерт је отворио хор, коме су се придружили и сви присутни наставници овог издвојеног одељења музичке школе, и сви су под диригентском палицом наставнице Сенке Рајшић спремно и са пуно енергије извели песмицу ,,Звончићи", уз клавирску пратњу наставника Милана Медошевића.
Након хора наступио је виолински квартет у саставу ученика I разреда наставнице Надежде Димитријевић - Драгана Душић, Дуња Тодоровић, Исидора Тодоровић и Филип Ђурић - и уз клавирску пратњу наставника Милана Медошевића извели су песмицу ,,Иде мали меца"
Затим је на бину ступио још један виолински квартет ученица наставнице Надежде Димитријевић, у саставу ученица Наталије Николић (V разред), Лене Пантелић (III разред), Николине Благојевић (III разред) и Јане Велешевић (II разред) - које су наступале као инструментална пратња вокалном квартету ученица српског традиционалног певања у класи Исидоре Арсић, а ученице које су чиниле поменути квартет биле су: Теодора Маторчевић, Анђела Лукић, Сара Матејић и Анђела Станојевић - I разред - и све заједно, уз клавирску пратњу наставника Милана Медошевића, су извеле песму ,,Ода радости".
Након тачке у којој се могло уживати једнако у певању као и у свирању уследиле и прве соло тачке. Најпре је на бину изашла Николина Благојевић, ученица III разреда у класи наставнице Надежде Димитријевић, а након ње наступила је ученица VI разреда из класе наставника Милана Медошевића, Јована Милић.
Након ове две соло тачке могла се зачути мелодија познате енглеске традиционалне песме ,,Зелени рукави" ("Greensleeves"), коју је извео дуо гитаре и клавира, у саставу ученице гитаре Ана Вељовић - IV разред, у класи наставнице Невене Манојловић и Нина Вељовић, ученица упоредног клавира - I разред, у класи наставнице Ане Стругар. А након поменутог дуа наступиле су појединачно ученице I разреда упоредног клавира - Теодора Маторчевић и Анђела Лукић, такође у класи наставнице Ане Стругар.
Затим се могло уживати у мелодији свима драге песме ,,Изнад дуге" ("Оver the rainbow", нумера из филма ,,Чаробњак из Оза"), коју су извеле Анђела Маторчевић (ученица I разреда упоредног клавира из класе наставнице Ане Стругар), којој су се придружиле ученица III разреда виолине Лена Пантелић заједно са својом наставницом Надеждом Димитријевић.
Следећу тачку чиниле су Сара Миленковић, ученица II разреда упоредног клавира, која је заједно са својом наставницом на клавиру извела новогодишњу песму ,,Звончићи".
Након дуета појединачно су наступили ученици гитаре, Андреј Драговић и Никола Петровић - I разред, и Теодора Маторчевић - IV разред, из класе наставнице Невене Манојловић, као и Нина Вељовић, ученица I разреда српског традиционалног певања, у класи наставнице Исидоре Арсић.
Следећу тачку извео је Оркестар хармоника и гитара који је ефектно извео нумеру ,,Циганска песма" Влатка Стефановског. Оркестар су чинили следећи ученици хармонике из класе наставнице Сузане Вуковић-Пејић: Настасија Глигорић, Алекса Глигорић, Лазар Лазић и Павле Павловић – III разред, Вукашин Јовановић и Петар Станојевић – IV разред и Михајло Срдановић – VI разред. Ученици гитаре из класе наставнице Невене Манојловић који су наступили су: Ана Вељовић, Теодора Маторчевић и Теодор Мрачић – IV разред и Викторија Михаиловић и Милица Петровић – VI разред. Оркестру су се прикључиле наставница Невена Манојловић - гитара, наставница Сузана Вуковић-Пејић - даире, а клавирском пратњом оркестар је подржала наставница Сенка Рајшић.
За последњу тачку поново је на бину изашао хор ученика, у класи наставнице Сенке Рајшић, коме су се још једном прикључили сви присутни наставници. Уз клавирску пратњу наставника Милана Медошевића сви заједно су поздравили протеклу 2021. годину песмом ,,Преко брда, преко брега" и једни другима пожелели срећну Нову годину, чиме је концерт завршен са лепим жељама и у веселом расположењу.