\ Прва награда за Основну музичку школу „Невена Поповић“ на 65. Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Прва награда за Основну музичку школу „Невена Поповић“ на 65. Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије

У суботу, 7. маја 2022. године, у Музичкој школи у Нишу наступила је екипа Основне музичке школе „Невена Поповић“ на 65. Републичком фестивалу музичких и балетских школа. Фестивал траје 7 дана, а такмиче се 72 средње и основне музичке школе.
Такмичење се одвија у две категорије – екипа солиста, где сваку школу представља 4 кандидата и екипа камерног састава или оркестра.
Нашу школу је ове године представљала екипа солиста, односно представљали су је следећи ученици, који су извојевали фантастичне резултате:
1. Петар Станојевић, 5. разред хармонике, класа Сузана Вуковић Пејић – 1. награда (97 бодова)
2. Исидора Петронијевић, 6. разред флауте, класа Тијана Јовев, клавирски сарадник Милош Аџић – 1. награда (96 бодова)
3. Јована Ђорђевић, 6. разред клавира, класа Катарина Фаркаш – 1. награда (94.33 бода)
4. Теодора Маторчевић, 4. разред гитаре, класа Невена Манојловић – 1. награда (91 бод)
ПЛАСМАН ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „НЕВЕНА ПОПОВИЋ“ ЈЕ ПРВА НАГРАДА СА 94.58 БОДОВА!
Све наведено је резултат једног доброг тимског рада, талента, вежбања, подршке свих наставика, а пре свега родитеља, јер без четвороугла ученик-наставник-родитељ-школа нема успеха, радости, среће и добрих резултата. А ми смо институција која то све поседује и зато се из године у годину све више истичемо.
Жири Републичког фестивала је састављен од 7 професора из музичких школа Србије, тако што њих бира Председништво Заједнице музичких и балетских школа, увидом у њихове радне и професионалне биографије.
Одабир 4 представника школе није лак. Да би се добила коначна екипа „А“, која ће представљати школу, претходи низ активности. Најпре спремити ученика обавезну композицију и остали део такмичарског програма. Затим, проћи низ преслушавања – од стручних већа до Наставничког већа, које бира најпре 8 најбољих. Након месец дана, опет се организује аудиција на којој Наставничко веће од 8 кандидата бира 4 представника школе у соло категорији. Све је то огроман стрес како за ученике и наставнике тако и за родитеље. Али професионалност запослених у школи и одабир најбоље спремних кандидата који ће нас представљати као школу, увек се покаже као најбољи избор.
Стога, хвала колективу на узајамној подршци, слози и заједничком раду. Хвала наставницима и ученицима који улажу угромне напоре при исцрпном свакодневном вишесатном вежбању, хвала родитељима што подржавају и улажу у своју децу и што нас све бодре и славе са нама наше успехе. Хвала колегама који не морају, а желе и крену са нама на такмичења како би подржали наставнике и ученике, а самим тим и своју школу!
Хвала нашој општини Гроцка, која кад год је у могућности подржи наш рад, било кроз афирмисање наших ученика на разним манифестацијама и догађајима било финансијски кроз помоћ при организовању одласка и боравка на такмичења.
И још једном све честитке Петру, Исидори, Јовани и Теодори, као и наставницима Сузани, Тијани, Катарини, Невени и Милошу на одличним резултатима које су постигли!
Директор школе
др Бранка Ивковић-Петронић