\ Наступ наших ученика на отворању VI сајма хортикултуре у „Грочанској чаршији“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наших ученика на отворању VI сајма хортикултуре у „Грочанској чаршији“

Градска општина Гроцка и Јавно Предузеће „Пијаце и зеленило“ Гроцка су нам и ове године представили манифестацију Сајам хортикултуре под називом Разнобојно цвеће лепше мирише. Сајам ове врсте се у грочанском воћарском крају и на „Грочанској чаршији“ одржава по шести пут, и обухвата ревијалну, продајну и такмичарску изложбу цвећа, џемова, меда, воћа, пролећних плодова, али и домаће радиности, грнчарије и других занатских рукотворина.
Основна музичка школа је најбоља школа у Србији. То показује и прва награда на 65. Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије, које је одржано 7. маја у Нишу. Данас је наступао Петар Станојевић, ученик 5. разреда хармонике у класи Сузане Вуковић Пејић. Одсвирао је композицију Миомира Дојчиновића под називом „Дечја свита број 2“. Петар је добитник 1. награде на Републичком фестивалу Заједнице музичких и балетских школа Србије.
Ученице са одсека за српско традиционално певање из класе наставнице Ане Јовановић; Катарина Недељковић, Софија Иванчевић, Марија Томић, Марија Небригић, Тијана Ђорђевић, Дејан Савковића, Драгана Ђорђевића, Мина Маринковић, Софија Бокаловић и Емилија Исидоровић извеле су антифону песму из Јужне Србије.