\ Концерт „Гроцкој на дар“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Концерт „Гроцкој на дар“

У среду, 15. јуна 2022. године на платоу испред зграде градске општине Гроцка одржан је концерт „Гроцкој на дар“ који ОМШ „Невена Поповић“ традиционално сваке године у јуну организује као дар Гроцкој и њеним становницима, а као вид захвалности за несебичну помоћ Општине Гроцка коју пружа нашој школи.
Програм концерта је био шаренолик и састојао се из три сегмента. У првом сегменту концерта наступили су солисти, ученици флауте, виолине, клавира и хармонике из класа наставника Јована Цинцара Костића, Нине Косанић, Андријане Ђокић, Светлане Мандић, Марка Кончаревића, Вере Михок, Анамарије Илић и Тијане Јовев. Наставници који су на клавиру пратили ове ученике били су Милош Аџић, Милош Спасић и Катарина Фаркаш. Сви они заједно извели су програм који је био из домена чисто класичне музике, што је била увертира за програм који је изведен у оквиру другог сегмента.
Други сегмент програма сачињавала су дела обојена музиком популарне и народне музике. Концерт је отворио хор из Врчина који је предводила наставница Бранисла Тријић, заједно са наставницима Катарином Фаркаш и Марком Кончаревићем који су их пратили на клавиру и хармоници. Након тога су уследили наступи ученика Српског традиционалног певања из класе наставнице Ане Јовановић, а затим и оркестар хармоника и гитара предвођен наставницом Сузаном Вуковић Пејић. Овај други сегмент концерта затворио је ученик четвртог разреда хармонике Ненад Јанковић из класе наставника Марка Кончаревића који је извео „Српско коло“.
Последњи, трећи сегмент концерта био је сачињен из дела поп музике. У оквиру трећег сегмента публика је могла да чује песме као што су „Show must go on“ групе Queen у интерпретацији Катарине Станимировић, наставнице виолине у нашој школи и Марине Башић, наставнице клавира у нашој школи. Након њих је уследио хор из класе наставнице Бојане Ђукић, а затим и низ нумера у којима су заједнички учествовали хор флаута који је припремила наставница Александра Стевановић, школски бенд из Гроцке који је припремио наставник гитаре Милош Зубац и хор који је припремила наставница Бојана Ђукић. Концерт је затворио школски бенд из Врчина који је припремио наставник гитаре Бранко Тријић.
Публика је у великом броју пропратила концерт „Гроцкој на дар“, а ми се радујемо истом концерту и следеће године са још много нових нумера и ученика који ће наступити.