\ Наступ наших ученика на свечаном пријему ђака генерације града Београда

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наших ученика на свечаном пријему ђака генерације града Београда

У уторак, 21. јуна 2022. године, наша школа је већ другу годину заредом имала част да својим наступом обогати културно уметнички програм на свечаном пријему ђака генерације у 2022. години, који се одржао у МТС дворани у центру нашег града.
Најбољи међу најбољима, чак 300 девојчица и дечака, оних највреднијих, најистрајнијих, окупило се у велелепној дворани како би се у славу њиховог рада, залагања и посвећености одржао културни програм, а потом и одало признање у виду поклона попут таблета, лаптоп-ова и књига.
Како доликује овој манифестицији прилику да химном ,,Боже правде” отвори свечани пријем имала је Хелена Ђуричић, ученица 2. разреда на одсеку за српско традиционално певање у класи наставнице Катарине Милосављевић.
Потом, ученицима и њиховим родитељима и гостима, обратио се министар просвете, науке и технолошког развоја господин Бранко Ружић и поручио да је велика част бити међу најбољих 300 ђака, те да су они будућност града Београда и да ће их држава и даље подржавати на путу ка великим постигнућима у образовању. Све ово не би било могуће без значајне подршке и труда наставника и родитеља - истиче Ружић.
Са жељом да се укаже на значај толеранције и космполитизма, хор флаута наше школе, праћен бендом под руководственом палицом Александре Стевановић и Милоша Зубца, је након обраћања министра извео традиционалну израелску нумеру ,,Хава нагила” и грчку традиционалну игру ,,Хасапико Григоро”.
Затим, присутнима се обратио директор Друге економске школе, господин Дејан Недић и поручио да најбољи ученици града Београда сведоче о томе да наша земља може да буде оптимистична када је реч о будућности. Између осталог, Недић је посветио ученицима и песму ,,Ученицима генерације са поштовањем”, у којој истиче да је током школовања било свега - и суза и смеха и успеха и падова, али да је то засигурно период у животу сваког појединца који оставља неизбрисив траг.
Његове фразе употпунио је звук флаута нашег хора са познатом италијанском песмом ,,Бела ћао” и за крај ,,Сашиним колом”.
Ученицима се обратио и господин Александар Кукољ, двоструки ђак генерације, а данас прослављени шампион Европе и светски вицешампион у џудоу. Својим обраћањем позивао се на жеље и снове, на младост, говорећи да само истрајним покушавањам, грешкама, успонима и падовима могу пронаћи оно што их истински испуњава од чега ће им зависити сутрадан и квалитет живота.
За крај, ученицима се обратио и секретар за образовање и дечју заштиту, господин Славко Гак, наводећи да су иза присутних ученика велика одрицања, као и да су дошли на врх, али да је заправо најтеже на врху остати. Управо из тих разлога и произлази жеља и напор да се најбољи ученици награде и мотивишу како би наставили да нижу своје успехе.
Крај културног програма уприличен је представом ученица Основне школе ,,Јован Јовановић Змај” и ,,Валцером Цвећа” из балета ,,Крцко Орашчић” који су извеле ученице из балетске школе ,,Лујо Давичо”.
Велика нам је част што већ две године заредом имамо прилику да обогатимо овакву свечаност и не преостаје нам ништа друго него да најбољима међу најбољима честитамо од срца и пожелимо им да сигурно и храбро корачају већ утабаном стазом ка својој будућности, а да се Секретаријату за образовање и дечју заштиту захвалимо на позиву. Велико хвала дугујемо и нашим сјајним ученицима који су узели учешће у културном програму и свакако наставницима, Александри Стевановић, Милошу Зубцу, Тијани Јовев, Емилији Гавриловић, Мињи Марчетић, Спасић Милошу, Ани Јовановић и Катарини Милосављевић који су се потрудили да на оваквој манифестацији са поносом представе нашу школу.
Директор ОМШ „Невена Поповић“
Др Бранка Ивковић-Петронић, с.р.