\ Дан традиције у Београду

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Дан традиције у Београду

У оквиру Дана српског јединства, слободе и националне заставе у четвртак, 15. септембра 2022. године, у центру Београда, у Кнез Михаиловој улици, одржана је манифестација „Дан традиције“ у организацији Дечијег културног центра Београд, Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда, уз подршку председника Републике Србије.
Поред бројних музичких звезда, као што су Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић, Мари Мари, Цакана, бројних културно уметничких друштава из целе Србије, учешће у овом богатом програму узели су и ученици наше школе са одсека за српско традиционално певање.
Наши ученици извели су сплет традиционалних песама из Србије, Босне и Херцеговине и Македоније уз подршку наставника Јоване Стајић - тарабука, Милош Зубац - кахон и саз, Тијана Јовев – флаута, Ана Јовановић – деф.
Представљајући школу у најбољем светлу, само 15 дана од почетка школске године, ученици на челу са наставницама Катарином Милосављевић, Аном Јoвановић и Исидором Арсић показали су висок ниво професионализма и посвећености у раду.