\ Једанаест награда нашим ученицима на такмичењу „Српска традиционална песма“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Једанаест награда нашим ученицима на такмичењу „Српска традиционална песма“

У недељу, 20. новембра 2022. године, у Основној музичкој школи “Стеван Христић” у Младеновцу, одржано је четврто такмичење „Српска традиционална песма”, чији је циљ очување српске културне баштине, популаризација српске традиционалне песме, као и подстицај за очување и неговање српске традиционалне музике.
Наши ученици са одсека за српско традиционално певање, такмичили су се у три категорије, а стручни жири су чинили: Мирјана Закић, Јелена Станојевић, Тамара Штрицки Сег и Јелена Глигорић Милановић.
На такмичењу „Српска традиционална песма” наши ученици су остварили завидан резултат. Укупно су освојили 4 прве, 3 друге и 3 треће награде у соло категорији и прву награду у категорији групног певања. То су следећи ученици:
-Класа Ана Јовановић:
1. Драгана Ђорђевић -I награда (98 поена)
2. Ана Миленковић - I награда (91 поен)
3. Софија Иванчевић - II награда (86 поена)
4. Маша Здравковић - II награда (84 поена)
5. Андрија Тријић - III награда (72 поена)
- Класа Катарина Рудић
1. Хелена Ђуричић - I награда (96 поена)
2. Емилија Ђорђевић - III награда (75 поена)
3. Вишња Димитријевић - III награда (74 поена)
- Класа Исидора Арсић
1. Ива Богдановић - I награда (92 поена)
2. Анђела Лукић - II награда (89 поена)
Вокална група “Невена”, коју су чиниле ученице из класе Ане Јовановић и Катарине Рудић: Ана Миленковић, Драгана Ђорђевић, Миона Чкоњовић, Марија Томић, Маша Здравковић, Емилија Ђорђевић, Хелена Ђуричић и Вишња Димитријевић, освојила је I награду (96 поена).
Честитамо нашим ученицима, као и наставницама Ани, Катарини и Исидори на бројним наградама, које су резултат великог труда, залагања и одличне сарадње.