\ Светосавска академија

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Светосавска академија

У четвртак, 26. јануара 2023. године, у згради матичне школе у Гроцкој, одржана је свечана Светосавска академија. Пред пуном салом наше драге публике представили су се ученици који се припремају за предстојеће државно, односно Републичко такмичење, као и ученици који су се истакли на Школском такмичењу вокално-инструменталних класа освојивши 1. места у својим категоријама (најбољи у разредима!).
У позитивној, лепој и свечаној атмосфери публика је најпре чула Химну Светом Сави и Песму о Светом Сави у извођењу малог хора наше школе, затим су се својим музицирањем представили следећи ученици: Нађа Млађеновић (2. разред виолине у класи наставнице М. Цвејић), Душан Батнога (3. разред гитаре у класи наставника Б. Благојевића), Лара Ћурчић (2. разред виолине у класи наставника Ј. Цинцар Костића), Душан Кукољ (2. разред гитаре у класи наставнице Н. Манојловић), Теодора Тасић (2. разред виолине у класи наставнице С. Мандић), Анђела Петровић (6. разред флауте у класи наставнице М. Марчетић), Лара Пантелић (5. разред флауте у класи наставнице Т. Јовев), Емилија Ђорђевић, 6. разред клавира у класи наставника С. Антонијевића), Петар Станојевић (6. разред хармонике у класи наставнице С. Вуковић Пејић) и Софија Остојић (4. разред клавира у класи наставнице Н. Косанић). Вече су улепшале и наше ученице са одсека за српско традиционално певање: Миона Чкоњевић, Ана Миленковић и Драгана Ђорђевић, које су нам за ову свечану прилику извеле Песму о Светом Сави, уз клавирску сарадњу наставника М. Спасића.
У свечаној атмосфери уз овације публике, још једном смо потврдили да треба да радимо, стварамо и улажемо у нашу будућност, јер смо овај концерт и организовали како би се подсетили једне од најистакнутијих, најугледнијих и најзначајнијих личности наше историје - Растка Немањића. У школама се слави као школска слава, па је светосавска прослава највећи и најлепши школски празник. Ово је прилика да вредности које је Свети Сава проповедао чувамо од заборава и преносимо на младе људе. Те вредности су слога, вера и образовање, поштовање различитости међу људима, мудрост и скромност. Управо овим вредностима учимо и наше ђаке, са циљем да постану вредни, образовани и поштени људи. Овај дан славимо и зато што треба да наставимо тамо где је Свети Сава стао – да учимо, сазнајемо и стварамо нов, примеренији и сигурнији свет!
Велико хвала нашој верној публици, нашим родитељима и ученицима, као и члановима наше општине Гроцка, који су увек ту да испрате све наше концерте, манифестације и значајне догађаје. Овом приликом нас је посетио и помоћник председника општине Гроцка, господин Игор Пантелић.
Још једном честитамо школску славу – Светог Саву свим запосленима и ученицима Основне музичке школе „Невена Поповић“.