\ Промоција „Врчинских рокера“ кроз пројекат „Година доброте“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Промоција „Врчинских рокера“ кроз пројекат „Година доброте“

У петак, 17. новембра 2023. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, посетила нас је продукцијска кућа која у име Српског филантропског форума реализује активности везана за пројекат „Година доброте“.
Повод за посету нашем издвојеном одељењу у Врчину је истицање наше школе и ученика као примера хуманости и емпатије у нашем друштву. Наиме, наша школа и хуманитарне акције и гестови бенда „Врчински рокери“ истакли су се и препознали као лепе приче које треба промовисати и које су инспиративне за сву другу децу и одрасле, због чега смо и добитници Сведочанства о доброти, који је нашој Школи, 9. октобра 2023. године, уручио Српски филантропски форум.  
Наставак активности поводом Године доброте посвећен је причи која долази из наше школе, а подразумева видео спот у којем наши рокери причају о својим добрим и хуманим делима, о музици, доброти, срећи коју осећају када помажу другима и друго. Видео материјал ће се пуштати на телевизијама са националном фреквенцијом и на друштвеним мрежама. Такође, наши „Врчински рокери“ и наставник Бранко Тријић фотографисани су за за билборде под називом „Доброта почиње у школи“.
Снимање, интервјуисање и фотографисање је трајало скоро 5 сати, тако да су се наши рокери поприлично уморили и схватили да није лако бити медијска личност. Лепо је када се препознају хумана, искрена и истински добра дела чији су творци деца и када се јавно прикаже њихов труд и рад. На тај начин и њих мотивишемо да наставе путем којим су кренули, а можда и подстакнемо друге да нам се у нашој мисији прикључе.