\ Међународни дан толеранције и хуманост на делу

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Међународни дан толеранције и хуманост на делу

Јесењи новембарски 17. дан у Винчи, у издвојеном одељењу наше школе, обојили су звуци инструмената наше деце. Још једном су нас деца научила како сваким даном заједно постајемо бољи и богатији, а они израстају у велике људе.
На концерту су наступили ученици припремног разреда у класи наставника Петра Швабића, затим, ученици клавира: „М&M дуо“ (Миа Шошкић и Миња Васић) и Стефан Иветић – из класе наставнице Марине Башић; Филип Теофиловић из класе наставница Бојана Вујашковић; Хана Хогл и Хана Миленковић из класа наставник Стефан Антонијевић. Представили су се и ученици хармонике: Јован Јовановић и Јован Димоски из класе наставника Александра Бијића и Александар Мелник - класа наставник Петар Величковић. Засвирали су и ученици гитаре Стефан Ђукић из класе наставнице Нина Ђурђевић, Вук Белензада - класа наставник Ђорђе Станковић, Михајло Булатовић и Ђорђе Николић - класа наставник Марко Марисављевић.
Своје вокално умеће представиле су ученице српског традиционалног певања: Ива Костадиновић и Хелена Ђуричић - класа наставница Марта Јанковић, док су прелепу интерпретацију на флаути показали Никола Козић и Лаура Васић из класа наставница Емилија Гавриловић. Ученик виолине Лука Барац - класа наставник Данило Недељковић; и ученик виолончела Филип Маркоски, као и камерни састав ”Piccoli grandi musicisti" (виолине Лана Булатовић и Јанко Цветановић, виолончела Анђела Златановић и Исидора Тасић - наставница Јована Радојковић) дочарали су нам звук гудачких инструмената. Клавирски сарадници наших гудача и флаута били су наставници Зора Вешковић и Марина Башић.
Хвала публици, нашим родитељима, рођацима и пријатељима који су нас и овај пут подржали громогласним аплаузима и са великим одушевљењем и радозналошћу испратили концерт.
Велику захвалност дугујемо идејном творцу овог концерта колегиници Марини Башић, наставници клавира, као и педагогу Душану Чоловићу и наставници Зори Вешковић који су овај концерт обогатили надахнутим причама и филомом о толеранцији и хуманости. Овај концерт је посебан и због тога што је био хуманитарног карактера, прикупљали смо средства за нашег суграђанина, дивног дечака Огија.