\ Наступ нашег бенда „ЗаВ“ на отварању изложбе слика и цртежа и 11. Музичке баште у Центру за културу Гроцка

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ нашег бенда „ЗаВ“ на отварању изложбе слика и цртежа и 11. Музичке баште у Центру за културу Гроцка

У чаробном амбијенту Ранчићеве куће, пред бројном публиком у петак, 7. јуна 2024. године, отворена је самостална изложба слика и цртежа „Природа, мој микрокосмос“ уметнице Светлане Јовановић. Културно вече је зачињено и наступом ђачког бенда ЗАВ ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој, који је популарним нумерама домаће рок и поп музике отворио летњи музички програм, 11. по реду „Музичку башту“ Центра за културу Гроцка.
Поп-рок бенд „ЗАВ“ основан је 2022. године у оквиру пројекта Основне музичке школе „Невена Поповић“. Са репертоаром од Партибрејскерса до Пилота и Ју групе, загрејао је публику нумерама попут Хоћу да знам, Свет је леп када сањамо, Верујем не верујем... Наступио је у саставу 9 чланова - Софија Митрић и Михаило Јовичић, електричне гитаре, Арсеније Савковића и Мила Кијевчанин, бас гитаре, Тијана Станковић клавијатуре, Коста Кристић бубњеви, и вокали Ирена Николић и Вишња Димитријевић, Хелена Исић електрична виолина. Бенд је припремио и њиме руководи наставник Милош Зубац.
Дневни лист ПОЛИТИКА пренела је вест о дивној летњој вечери у Ранчићевој кући, где је представљена изложба "Природа, мој микрокосмос" уметнице Светлане Јовановић и отворена 11. "Музичка башта" наступом младог састава ЗаВ:
 
Више>>>