\ Ауторска презентација композиција Симоне Арко

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Ауторска презентација композиција Симоне Арко

У понедељак, 10. јуна 2024. године, одржана је ауторска презентација албума „Искре“ и „Сопот“ композиторке Татјане Вукмировић (Симоне Арко). Композиције су изводиле Ивана Гвозденовић Поповић и Татјана Вукмировић, а гост у презентацији била је и наша наставница флауте Тијана Јовев.
Имали смо прилику да чујемо интересантне композиције у више варијанти и за различите инструменте, што у многоме може да оплемени педагошки рад и додатно мотивише ученике за рад и напредак. Татјана је брижљиво одабрала програм и о свакој композицији рекла пар речи како би присутни ученици и наставници у потпуности разумели музику која се изводи. Изведене су композиције из албума „Искре“ за флауту и клавир, као и „Сопот“ за клавир соло, а посебно изненађење било је премијерно извођење композиције „Арија“ за две флауте коју су извеле Ивана Гвозденовић Поповић и Тијана Јовев.
АРКОС (ARCOS) удружење које је покренула Татјана формирано је у циљу унапређења културног живота кроз музичко стваралаштво, компоновање, продукцију и презентацију музичких дела и посебно је посвећено развијању и неговању високих културних вредности код младих кроз активно учешће у свирању и стварању музике. До сада су реализовани пројекти издавања и јавног извођења дванаест албума Искре/Sparks (за дувачке и гудачке инструменте) и албума Сопот/Wellspring за клавир у Педагошком музеју, Атријуму Народног музеја, АРТГЕТ галерији, УК Пароброд, Легату Славенски, више музичких школа у Београду и Србији а композиције су биле део програма и на међународним такмичењима (Јенко, ZIMC).