\ Наступ ученика ОМШ „Невена Поповић“ на Свечаној додели награда ученицима генерације основних и средњих школа са територије града Београда у Старом двору

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ ученика ОМШ „Невена Поповић“ на Свечаној додели награда ученицима генерације основних и средњих школа са територије града Београда у Старом двору

У уторак, 2. јула 2024. године, у раскошној свечаној сали Старог двора, градоначелник Београда Александар Шапић уручио је награде ученицима генерације основних и средњих београдских школа.
Свечани пријем је отворила наша ученица Хелена Ђуричић, ученик генерације ОМШ „Невена Поповић“, извођењем химне „Боже правде“. Хелена је ученица која је завршила два одсека у нашој школи – одсек за клавир и српско традиционално певање.
Затим је реч узео градоначелник Александар Шапић, који се присутним ученицима, родитељима, одељењским старешинама и директорима обратио следећим речима: „Прво да вам честитам за оно што јесте, а то је да сте најбољи међу најбољима.Рећи ћу да је моја привилегија и задовољство што сам данас у вашем присуству, јер сутра ћете ви бити велики уметници, научници, бизнисмени, спортисти...., а ја ћу моћи да кажем да сам био градоначелник, да сте ви били ученици генерације и да сте баш у том периоду у граду израстали у оно што ћете једног дана бити. Успех сваког човека је далеко већи, тј. далеко више се мери кроз успех његове деце него њега самог. Желим вам пуно среће у животу испред вас, много ће изазова бити пред вама, а ја вам желим да им прилазите оптимистички, са пуно ентузијазма, да верујете у себе и да послужите за пример свим генерацијама које ће доћи после вас. Увек сам срећан када сам у присуству младих, успешних и лепих људи као што сте ви.“
Након обраћања градоначелника, програм је настављен наступом нашег Јована Димоског, ученика 3. разреда хармонике у класи наставника Александра Бијића, који је за ову свечану прилику храбро, ведро и надахнујући публици интерпретирао Зилцхерову композицију „Вешти акробата“ и Шишкинову „Светлу ноћ“. Присутнима се представила и наша ученица завршног разреда одсека за српско традиционално певање, Јована Ђорђевић, из класе наставнице Ане Јовановић, која је баш у традиционалној ношњи Косова и Метохије извела нумеру из Велике Хоче „Излег'о да се прошетам“.
Велико хвала и све честитке нашим ученицима и наставницима за диван програм који су извели и на најлепши начин представили нашу школу на овом значајном и свечаном догађају.
Делић атмосфере са Свечаног пријема и награђивања ученика генерације београдских основних и средњих школа можете погледати на нашем Ју-тјуб каналу: