\ Наступ ученика школе у емисији „Жикина шареница“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ ученика школе у емисији „Жикина шареница“

У недељу, 22. јула 2018. године, у ресторану „Виногради“ у Грцкој, уживо је емитована културно-забавна емисија "Жикине шаренице", представљајући гледаоцима ТВ Пинк лепоте грочанског краја уз најинтересантније приче и знаменитости.
Гостовали су многи људи из културног, јавног и образовног живота овога краја: помоћнок директора института за нуклеарне науке Винча, директор ЈП Нуклеарни објекти Србије, као и председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине Гроцка Стефан Дилберовић, директорка Центра за културу Зорица Атић. Представили су се и извођачи народне музике из овог краја, као и глумица Лидија Вукићевић.
У оквиру културно-образовног дела програма као младу, успешну, школу у повоју и једину у Србији која носи женско име, представили су се ученици наше ОМШ „Невена Поповић“ школу је занимљивом причом представила проф. Катарина Фаркаш. Наступили су: Клавирски дуо „Весели прстићи“ у саставу Милица Митровић и Дајана Станић, ученице 5. разреда у класи проф. Милице Ковачевић, изводећи „Руски плес“ од Чајковског; Анђела Јовановић, ученица 3. разреда флауте у класи проф. Миње Марчетић, изводећи Госекову „Гавота“, уз клавирску сарадњу проф. Катарина Фаркаш.; Група певача са одсека за српско традиционално певање из класе проф. Маје Стојановић изводећи Песму старијег слоја забележена од стране босанских колониста из Челарева у Бачкој: „Уродиле жуте крушке“ (песму је водила Александра Илић). Групу певача ОМШ „Невена Поповић“ чине ученице 1. и 2. разреда у саставу: Александра Илић, Ана Стејић, Тијана Томовић, Нина Миленковић, Милица Савковић и Јелисавета Гак, Александра Недељковић и Анђела Савић. Као „шлаг на торти“ наступио је Иван Павловић, Ученик генерације ОМШ „Невена Поповић“ и ОШ „Никола Тесла“, који је нешто касније имао прилику и да порпича о свом школовању и успесима у обе школе. Иван је интерпретирао Сонату у Е-дуру од Матеа Албениза.
Комплетак снимак емисије Жикина шареница можете погледати на ОВОМ линку.