\ XVI Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

XVI Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“

У петак, 7. јуна 2019. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, одржан је 1. по реду Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“. Овај концерт се одржава у спомен наше трагично насрадале ученице, те се сваке године овом приликом подсећамо и сећамо Јелене.
У знак сећања на Јелену породица Стојиљковић је установила фонд „Јелена Стојиљковић“ из ког се награђују три најуспешнија и уједно најмлађа ученика од 1. до 3. разреда музичке школе. Почаствовани смо што овај фонд постоји већ 16 година и захваљујемо се породици Стојиљковић што воде рачуна о нашој талантованој деци.
Наставничко веће ОМШ донело је одлуку да се Плакета „Јелена Стојиљковић“ додели ученици која је на овогодишњим такмичењима освојила 5 првих награда. То је ученица 3. разреда флауте из класе проф. Тијане Јовев – Исидора Петронијевић.
Исидора је остварила прву награду на Републичком такмичењу ученика Музичких и балетских школа Србије, прву награду на Међународном такмичењу флаутиста „Тахир Куленовић“, прву награду на Међународном такмичењу дувача „Миле Пауновић“, прву награду на Школском такмичењу вокално-инструменталних класа ОМШ „Невена Поповић“ и прву награду на Школском такмичењу из солфеђа „Волим солфеђо“ на којем је била најбоља у својој категорији. Исидора је од ваннаставних активности у оквиру наше школе имала велики број наступа на којима је успешно презентовала нашу школу.
Прва похвала из фонда „Јелена Стојиљковић“ се уручује ученици која је на протеклим такмичењима освојила 4 награде, а то су награде са следећих такмичења: Републичко такмичење ученика музичких школа Србије – 3. награда, Међународно такмичење „Даворин Јенко“ – 2. награда, Школско такмичење вокално-инструменталних класа – 1. награда и Школско такмичење „Волим солфеђо“ – 1. награда. Имала је неколико наступа на којима је успешно представљала нашу школу и класу клавира. То је Јована Ђорђевић, ученица 3. разреда клавира у класи проф. Катарине Фаркаш.
Наставничко веће ОМШ је донело одлуку да се Друга похвала из фонда „Јелена Стојиљковић“ за школску 2018/19. годину уручи ученици која је на такмичењима освојила 3 награде. На Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа Србије – 2. награда, на Међународном такмичењу флаутиста „Тахир Куленовић“ – 1. награда и на Међународном такмичењу дувача „Миле Пауновић“ – 1. награда. То је Јована Јаћимовић, ученица 3. разреда флауте у класи проф. Тијане Јовев.
Посебно је истакнуто и похваљено учешће свих ученика нашег издвојеног оделења у Врчину на ангажовању у солистичком, групном, камерном музицирању и хорском певању. Стално нам нешто ново изводе, уживајући док то раде, а и када оду од нас, односно заврше нашу школу, увек се враћају, сврате. То нам много значи и говори у прилог кадра, односно наставника који овде раде. Зато ћемо је, баш у овом свечаном тренутку, директор школе доделио Захвалницу за развијање ваннаставних активности и унапређење вапитно-обазовног рада са ученицима, као и за залагање у креирању и реализовању пројекта „Ритам срца“ нашем колеги проф. Бранку Тријићу.
За нас, ОМШ „Невена Поповић“ овај веома значајан концерт био је прави и најлепши тренутак да наша директорка школе уручи Захвалницу за дугогодишњу сарадњу и несебично залагање у оснивању фонда „Јелена Стојиљковић“, као и за успешан допринос развоју наше школе, подршку и пријатељство породици Стојиљковић.
На концерту су се смењивали солисти, хор и камерни ансамбли. Поред награђених ученика Исидоре Петронијевић, Јоване Ђорђевић и Јоване Јаћимовић наступали су и наши домаћини: Хор и припремни разред музичке школе под вођством проф. Браниславе Тријић, група певача са одсека за српско традиционално певање Христина Младеновић, Анђелија Бајић и Јована Јаћимовић из класе проф. Ј. Бараћ, затим Василије Ћустић (1. разред гитаре у класи проф. Б. Тријића), Анђела Бајић (1. разред одсека за српско традиционално певање, класа проф. Ј. Бараћ), МилицаМитровић (6. разред виолине, класа М. Цвејић), Петар Станојевић (1. разред хармонике, класа Н. Дражић), Ана Димић (2. разред виолине, класа М. Цвејић), Уна Јанковић (4. разред виолончела, класа А. Илић), Ивана Миладиновић (2. разред виолине, класа М. Цвејић), дуо гитара Јакша Миливојевић и Алекса Величковић (2. разред у класи проф. Б. Тријића), клавирски квинтет Драгана Ђорђевић, Ана Теофиловић, Анушка Гајачки, Растко Кузмановић, Трифун Илић (1. разред клавира у класи проф. К. Фаркаш. Хвала Александру Петровићу који је вокално извођење наших ученика испратио на кавалу и уту. Клавирски сарадник на концерту су били: проф. Бранислава Тријић (хор и припремни разред), Саша Петрић и Андрија Лаличић за виолину и флауту.
Хвала нашим драгим учесницима концерта јер су још једном доказали да сећање на Јелену не бледи. Они су кроз своје музицирање показали је музика, као хумана и људска творевина, намењена човеку и његовој духовној и емоционалној природи.  
 
Погледајте фотографије >>