\ Јована Зуровац – Ученик генерације Основне музичке школе „Невена Поповић“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Јована Зуровац – Ученик генерације Основне музичке школе „Невена Поповић“

На основу предлога Стручног већа за инструменталну и теоријску наставу, Наставничко веће је донело одлуку да се за ученика генерације изабере Јована Зуровац, ученица 6. разреда флауте у класи проф. Александре Стевановић. Јована је, поред одличног успеха постигнутог у току школовања, представљала школу на многим такмичењима републичког и међународног карактера на којима је постигла веома високе разултате. Укупно је остварила: 2 прве, 2 другe и 1 трећу награда на Републичком такмичењу и Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије као солиста и члан камерног састава. На међународним такмичењима „Тахир Куленовић“ и „Миодраг Азањац“остварила је 2 прве награде, 1 другу, 1 трећу и 1 лауреат. На школском такмичењу инструменталних класа Школском такмичењу „Волим солфеђо“ остварила је укупно 7 награда - 5 првих и 2 друге награде. На такмичењу „Млади виртуоз“ 2 друге и Меморијал „Аца Панић“ једну прву награду.
Јована је добитник многих похвалница и плакета, а неке од њих су: Захвалница градске општине Гроцка за учешће, за високе резултате и промоцију општине Гроцка, 5 награда у виду књиге од ОМШ за учешће на републичким и међународним такмичењима и оставрен висок пласман.
Јована је небројано пута био ангажован у културној и јавној делатности школе. Јовану одликује култура понашања, комуникативност, дружељубивост, тимски рад и спремност да помогне другима.
Диплому Ученика генерације и поклон од колектива Основне музичке школе „Невена Поповић“ Јовани Зуровац уручила је директорка Бранка Ивковић-Петронић на свечаном гидшњем концерту ученика ОМШ „Невена Поповић“ у петак, 14. јуна 2019. године.
Нашој ученици, јер то ће увек и бити, желимо много среће, елана и радости у будућим уметничким хоризонтима који је на образовном путу очекују.