\ Јавни час „Последњи дан новембра“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Јавни час „Последњи дан новембра“

У среду, 30. новембра 2022. године, у сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, одржан је јавни час под називом „Последњи дан новембра“. Инспирисани хладним јесењим данима, ученици и наставници ОМШ „Невена Поповић“ одлучили су да музиком угреју и оплемене овај последњи новембарски дан.
Наступили су следећи ученици: Ђурђа Вељковић и Ксенија Вујашковић 1. разред, Теодора Тасић 2. разред, Анђелија Живановић 3. разред, Андрија Тријић 5 разред, Ивана Миладиновић и Ана Димић 6. разред виолине у класи наставнице Светлане Мандић; Мила Митровић и Анђелија Живановић 1. разред, Мина Маринковић, Софија Бакаловић, Емилија Исидоровић и Драгана Ђорђевић 2. разред српског традиционалног певања у класи наставнице Ане Јовановић; Ана Маринковић, Дина Бакаловић и Сена Бакаловић 1. разред, Елена Вагић и Срна Вагић 2. разред, Лав Кекић и Матеја Вагић 3. разред клавира у класи наставнице Катарине Фаркаш; Ема Вучинић 1. разред, Смиљана Ђорђевић 2. разред и Љубица Фаркаш 3. разред флауте у класи наставнице Тијана Јовев; Митар Марковић, Давид Петровић и Матија Ненадовић 1. разред, Дамјан Перић и Илија Исидоровић 2. разред хармонике у класи наставника Марка Кончаревића; Дамјан Васич и Вукан Стојановић 1. разред, Танасије Ћустић и Алекса Анђелковић 4. разред, и Драгана Анђелковић 5. разред гитаре у класи наставника Бранка Тријића. Наступи наших младих флаутисткиња и виолинисткиња не би били потпуни без клавирске пратње наставника Милоша Аџића.
Публика је имала да чује мноштво како солистичког, тако и камерног музицирања – клавирски дуо, дуо гитара, групе певача и хор. Највеће симпатије побрали су наши најмлађи и најслађи ученици - хор припремног разреда који је извео сплет интересантних песама, а мир и спокојство донео је хор старијих ученика који је величанствено извео „Свјати Боже“ из литургије Св. Јована Златоустог коју је компоновао Стеван Ст. Мокрањац, под руководством наставнице Браниславе Тријић.
Сала је била попуњена до последњег места, а публика је са нестрљењем чекала почетак концерта. Свака тачка дочекана је и испраћена громогласним аплаузом, сви смо уживали у наступима наших вредних и посвећених ученика и дефинитивно смо лепом музиком и позитивном енергијом обојили и оплеменили последњи дан новембра!