\ Прве награде нашим хармоникашима на Београдском фестивалу хармонике

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Прве награде нашим хармоникашима на Београдском фестивалу хармонике

У недељу, 19. марта 2023. године, у МШ „Ватрослав Лисински“ реализован је Београдски фестивал хармонике, у којем је учешће узело 68 такмичара из земље и региона, од основног, преко средњошколског до академског нивоа музичког образовања.
Нашу школу је представљало три вредна и амбициозна ученика, наши будући виртуози на хармоникама. У жестокој конкуренцији наступили су храбро и одлучно и изнели свој програм веома добро. То је стручни жири препознао и наградио како и доликује. А жири је био у саставу: мр Данијела Газдић (ред. проф. Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву), мр Владимир Благојевић (ред. проф. “ФИЛУМ”, Крагујевац), др ум. Ана Вyпариновá Крсманович (проф. „Циркевне конзерватóриум“, „ОМШ Еxнáрова“ Братислава), Игор Петровић (проф. “др Милоје Милојевић”, Крагујевац), Соња Станковић (проф. “Душан Сковран”, Ћуприја) и Милош Стојменов (проф. МШ “Бујановац”).
Наши ученици су остварили фантастичан резултат у својим категоријама – три 1. награде, а то су следећи ученици:
-Лазар Брановић, 1. разред хармонике у класи Петра Величковића – 1. награда (92 поена)
-Дамјан Перић, 2. разред хармонике у класи Марка Кончаревића – 1. награда (93.66 поена)
-Михајло Брановић, 3. разред хармонике у класи Петра Величковића – 1. награда (90 поена)
Честитамо од срца и са великом радошћу Лазару, Дамјану и Махајлу, као и њиховим наставницима Петру и Марку на изузетном резултату. Браво, браво, браво!!!