\ „Магична сазвежђа тишине“ Марион Дедић отворена у Раковици

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

„Магична сазвежђа тишине“ Марион Дедић отворена у Раковици

У четвртак, 17. новембра 2016. године, у Центру за културу Раковица отворена је самостална изложба цртежа „Магична сазвежђа тишине“ уметнице Марион Дедић, која се састоји од двадесетак радова у комбинованој техници.
Поставку која траје до 30. новембра, отворила је историчарка уметности Зорица Атић, нагласивши да радови Марион Дедић представљају усамљену појаву у нашој савременој уметности. Издвајају се несвакидашњом, ликовно промишљеном идејом и уметничком посвећеношћу, а подржани су преданим радом који не чека на тренутке инспирације.
Идејна и ликовна концепција бави се немуштим „дијалогом“ двеју домаћих животиња, човекових животних сапутника - пса и свиње, као и њихових симболичких значења. Минуциозно обрађене, својим монохромно приказаним а ипак животно топлим детаљима и тактилношћу крзна, оне комуницирају и са посматрачем и међусобно. Сигуран ликовни рукопис и идејно заокружен концепт преиспитује човеков однос према пратиоцима у животу и ланцу исхране, али и према понуди актуелне уметничке сцене.
Kao подршка раду уметнице, поред пријатеља, породице и колега, отварању изложбе Марион Дедић у Центру за културу Раковица присуствовала је заменица председника општине Гроцка, г-ђа Живадинка Аврамовић. 
Интересантно је знати да је слика Грочанске чаршије, уље на платну великих димензија које краси скупштинску салу општине последњих 20-ак година, рад оца наше уметнице и давни поклон општини Гроцка.
На отварању изложбе представили су се млади Реља Дедић, ученик Основне музичке школе из Гроцке, 3. разред гитаре, и Лука Јездимировић, ученик Средње музичке школе „В. Лисински“ из Раковице, 3. разред клавира.
Дневни лист ПОЛИТИКА у петак, 18. новембра у оквиру рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о отварању изложбе "Магична сазвежђа тишине" ауторке Марион Дедић, уметнице из Гроцке, у Центру за културу и образовање Раковица.