\ Успешно одржана промоција књиге „Летња школа веронауке“ аутора Ивана Д. Косте

header

Успешно одржана промоција књиге „Летња школа веронауке“ аутора Ивана Д. Косте

У петак, 9. јуна 2017. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Врчину, веома успешно је одржано духовно вече и промоција, односно представљање књиге „Летња школа веронауке“, аутора Ивана Д. Косте, у издању СПЦ – епархије браничевске.
У препуном храму добрих људи и поштовалаца лика и дела аутора књиге своја богата искуства и виђења саме књиге са публиком поделили су: Високопречасни протојереј-ставрофор проф. Др Драгомир Сандо, професор Богословског факултета у Београду и председник Одбора за верску наставу, као и Високопреподобни игуман манастира Осовице Теофил Димитрић, уз несебичну подршку свештенства храма Светих апостола Петра и Павла.
Музички интермецо између вечерашњих дивних беседа својом песмом су украсиле наше ученице српског традиционалног певања Љубица Јовановић, Ања Вукотић и Ива Милићевић, које музичкој интерпретацији подучава проф. Сузана Арсић. Кроз акустични простор храма одјекивале су нумере: „Расти, расти мој зелени боре“, „Чије је оно девојче“ и „Везак је везла Дјева Марија“.
Након успешне промоције остаје нам само да аутору Ивану Кости пожелимо још много овако добрих књига, јер оне представљају један студиозан, заправо исцрпан истраживачки рад и оптимизам да ће се веронаука још више проширити у образовно-васпитним установама, са посебним акцентом на ваннаставним активностима. Верујемо да ћете у својим подухватима успети.