\ Обележена "Дечја недеља 2017" у Гроцкој

header

Обележена "Дечја недеља 2017" у Гроцкој

У четвртак, 5. октобра 2017. године, у центру Грочанске чаршије организована је Дечја недеља, а организатори су овог дивног скупа и дружења је удружење „Пријатељи деце општине Гроцка“ и градске општина Гроцка. Поподневном догађају присуствовао је велики број малишана са наше општине.
Дечја недеља промовише права детета, са посебним акцентом на игру, стваралаштво, културу и креативност, квалитетно слободно време, изражавање способности, знања и вештина сваког детета, без обзира на узраст и уважавајући различите могућности.
Присутнима се обратио председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је ово приликом истакао да управо овакве манифестације указују на потребу побољшања положаја деце у Србији, као и на важност њиховог директног учешћа у друштвеном животу.
У оквиру програма наступали су ученици: ОШ „Свети Сава“- Врчин, ОШ „Илија Гарашанин“- Гроцка, ОШ „Мића Стојковић“ -Умчари, ОШ „Алекса Шантић“ –Калуђерица, ОШ „ Милоје Васић“- Калуђерица, ОШ „ Иво Лола Рибар“- Бегаљица, ОШ „Никола Тесла“ - Винча, Средње школе Гроцка, Основне музичке школе „Невена Поповић“, као и деца из предшколске установе „Лане“.
Нашу школа се представила са две нумере, коју су извеле две дивне девојчице: Маријана Бугарчић, као најмлађи ученик виолине – наш предшколац из класе проф. Ксеније Пејовић, и Јована Зуровац, ученица 5. разреда флауте у класи проф. Александре Стевановић – наша вишеструко награђивана такмичарка. Као клавирски сарадник наступила је проф. Ива Ивовић.
С обзиром да је овај догађај први пут организован на платоу испред ГО Гроцка и да су се све образовне институције одазвале позиву, као и чињеница да је све протекло у доброј, веселој и позитивној атмосфери, надамо се да ће нам оваква организација постати традиција и да ћемо се сваке године окупљати и обележавати ову дивну манифестацију.