\ Успешно реализован музички квиз – „Звиз“ у Врчину

header

Успешно реализован музички квиз – „Звиз“ у Врчину

У оквиру удружења "Пријатељи деце Гроцка" наши наставници Катарина Фаркаш, Бранко Тријић и Бранислава Тријић су организовали музички квиз под називом "Звиз".
Квиз се одржао у ОШ "Свети Сава" у Врчину, 28. новембра 2017. године, а знање из познавању музичке уметности окушали су ученици 8. разреда из ОШ "Свети Сава" - Врчин, ОШ "Иво Лола Рибар" – Бегаљица, које је спремао наставник Петар Швабић и ОШ "Илија Гарашанин" - Гроцка са наставницом Иваном Делибашић. Чланови жирији који су пратили квиз биле су Снежана Теофиловић - библиотекар, Марина Митрић - наставница ликовне културе и Ана Матејић - педагог.
Четворочлане екипе су се такмичиле у препознавању музичких нумера од класичне до диско музике, у асоцијацијама, певању, познавању историје музике, стилова и музичких појмова.
Да је квиз био потпун успех доказала нам је публика састављена од ученика нижих разреда из подручне школе "Доња Мала" из Врчин. Они су здушно навијали за домаћи тим, али нису штедели ни овације за успехе супарничких тимова.
Победник такмичења била је школа из Бегаљице, а њениученици су се посебно истакли у познавању музичке културе и у игри асоцијација. Друго место заузела је школа из Гроцке, док је на трећем месту била екипа из Врчина. Без обзира на резултате сви такмичари су прославили свој пласман уз наградне пакете састављене од слаткиша и сокова, а неизоставно је било добро расположење и дружење.
Овај програм, од идеје до реализације, одржан је под покровитељством Секретаријата за омладину и спорт града Београда.