\ Новогодишњи концерт „Најмлађи за најстарије“ у Умчарима

header

Новогодишњи концерт „Најмлађи за најстарије“ у Умчарима

У среду, 27. децембра 2017. године ОШ „Мића Стојковић“, у сарадњи са ГО Гроцка и ОМШ „Невена Поповић“, организовали су Новогодишњи концерт у част пензионера под слоганом „Најмлађи за најстарије“. Концерт је odr\an у Свечаној сали ОШ „Мића Стојковић“ у Умчарима.
У пуној сали публике, поред пензионера којима је овај концерт и посвећен, задовољство је било угостити Предсаедника ГО Гроцка господина Драољуба Симоновића, заменицу председникаГО Гроцка госпођу Живадинку Аврамовић, чланове општинског већа и одборнике. Концерту су присуствовали многобројни ученици и родитељи, као и запослени обе школе. Концерт је почео сплетом народних, севдалинки и староградских песама, преко изворних народних песама, затим божићних и на крају новогодишњих песама. Од ученика ОМШ „Невена Поповић“ наступио је оркестар ученика 1. и 2. разреда који су извели Бетовенову „Оду радости“ и народну песму „Креће се лађа Француска“. Представили су се и ученици на соло интрументима: Тамара Душић за клавиром и Михајло Срдановић на хармоници.
Публика је била задовољна и срећна што је доказала својим аплаузима и певушењем песама уз хор основне школе. Овакве врсте концерата потребно је чешће организовати што се да приметити по ентузијазму проф. Маје Николовски, која је предано и брижно одабрала жанровски различит програм и припремила га за ово посебно вече. Хор је извео преко 20 песама, што је за сваку похвалу.
Након успешно одржаног концерта у Малом и Великом холу школе приређен је Новогодишњи вашар – продајна изложба рукотворина ученика школе „Мића Стојковић“.