\ Традиционални новогодишњи концерт ОШ „Свети Сава“ и ОМШ „Невена Поповић“ у Врчину

header

Традиционални новогодишњи концерт ОШ „Свети Сава“ и ОМШ „Невена Поповић“ у Врчину

У среду, 27. децембра 2017. године у 19 часова, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину одржан је традиционални Новогодишњи концерт ученика основне школе и наше школе у Врчину.
У препуној сали школе владала је весела, раздрагана и позитивна атмосфера. Низале су се скечеви и нумере поп, дечје и српске традиционалне музике. Сваки наступ је пропораћен громогласним аплаузима.
Концерт је отворен Бајагином песмом „Тишина“ у извођењу бенда ОМШ и хора основне школе. Затим су уследиле популарне нумере као што су „Серенада Београду“, „Чије је оно девојче“ – традиционална народна песма, „Неко те има ноћас“ од групе Ван Гог, „Колачићи“ Марине Перазић и „Срећна Нова година“ од Владе и Гилета, које су одлично припремили чланови хора школе а отпратио наш већ надалеко популарни бенд.
Нашу школу су поред наведених нумера представили наши ученици и наставници извођењем „популарне класике“, те смо имали прилику да уживамо у интерпретацији „Мазурке“ од Вијењавског у извођењу Теодоре Тимотић - виолина уз клавирску сарадњу проф. Катарине Фаркаш и „Либер танга“ од Пјацоле у извођењу професора школе: Марије Васић и Надежде Димитријевић за клавиром и Бранка Тријића за бубњевима.
За овако брижљиво одабран и фантастично организован програм захвални смо наставницима: Катарини Фаркаш, Бранку Тријићу, Јелени Лепен и Иви Ивовић. Скечеве су извели ученици основне школе: Вељко Јеремић и Михаило Старчевић. Поред хора школе највеће одушевљење публике изазвао је Бенд ОМШ „Невена Поповић“, који је са жаром и страшћу свирао током концерта. Бенд је наступио у следећем саставу: вокали – Милица Ђорђевић, Милица Митровић и Ћирило Ђорђевић; електричне гитаре – Милица Јеремић, Марија Маринковић и Максим Вулета, бас гитаре – Огњен Ковачевић и Стефан Стекић; Клавијатуре – Тара Денда и Јована Ђорђевић; бубњеви – Елена Грујић и Ћирило Ђорђевић.
Све честитке учесницима и наставницима без чије помоћи овај концерт не би био толико успешно реализован. С обзиром да ови заједнички концерт већ прерасли у традицију остаје нам само да пожелимо да их буде још више у следећој години.