\ Наступ ученика школе на отварању изложбе „Варошки салон“

header

Наступ ученика школе на отварању изложбе „Варошки салон“

Новогодишња групна изложба "Варошки салон" у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка отворена је у среду, 27. децембра и осмишљена је као поставка празничног и продајног карактера која је окупила 22 ликовна и примењена уметника из Гроцке и Београда.
Поставка се састоји од радова малог формата у разноврсним уметничким техникама као што су графика, уље на платну и камену, акварел, уникатан накит од сребра, бакра, полудрагог камена, осликана и ручно израђена керамика... Назив изложбе је потекао од амбијента галеријског простора старе варошке куће у Гроцкој која је споменик културе и репрезентативни пример народног неимарства. Идеја изложбе јесте да се јеку празничне „грознице“ промовише уметничка делатност и рад стваралаца као јединствен и непоновљив уметнички производ, као један од могућих видова подршке уметницима и доприноса савременој уметничкој културној сцени.
Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић" у Гроцкој – за клавиром Ива Станковић (2. разред у класи Ж. Голубовића) и Дамјан Јошић (4. разред у класи Ж. Голубовића) и на гитари Реља Дедић (4. разред у класи М. Зубца).