\ Велики Новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке

header

Велики Новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке

У четвртак, 28. децембра 2017. године, у скупштинској сали ГО Гроцка у Гроцкој, одржан је велики Новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе „Невена Поповић“. Ово је традиционални концерт који се одржава након низа новогодишњих концерата по подручним школама и у матичној школи.
У пуној сали, раздраганој, веселој и позитивној атмосфери најпре је наступио хор припремног разреда из класе проф. Петра Швабића извођењем сплета новогодишњих и дечјих песмица. Затим је уследио наступ малог хора ученика 1. разреда солфеђа из класе проф. Бојане Ђукић и проф. Александра Радовановића извођењем „Звончића“. Затим је уследило извођење познате нумере Чајковског „Успавана лепотица“ уз пратњу Анђеле Јовановић и проф. Миње Марчетић на флаути и проф. Александра Радовановића за клавиром. И ту није крај нашим изненађењима које нам сваке године приреде наставници солфеђа. Мали хор је извео и познату песму „Иза дуге“, а на гитарама су их пратили Јована Лазић, Теодора Настасић и проф. Јулијан Николић – гитара, док је проф. Бојана Ђукић свирала клавир.
Уследили су солистички наступи ученика за хармоником, клавиром, виолином, виолончелом, гитаром и флаутом. Наступили су награђени ученици на недавно завршеном Школском такмичењу, а то су: Анђела Јанковић и Сара Стојиљковић (класа проф. Милице Ковачевић), Ива Сокач (класа проф. Бојане Вујашковић) и Растко Ивковић (класа проф. Маријане Калинић) – клавир; Михајло Јовичић (класа проф. Милоша Зубца) и Иван Павловић (класа проф. Милице Степаноски) – гитара; Немања Сарић (класа проф. Миљана Мадића), Димитрије Шкодрић и Михајло Савковић (класа проф. Драгане Стевановић) – хармоника; Уна Јанковић (класа проф. Анамарије Илић) – виолончело и Анђела Јовановић (класа проф. Миње Марчетић) – флаута. Својом интерпретацијом изворне песме „Цвати ружо, цавтели божури“ присутне је одушевила Љубица Јовановић, ученица одсека за српско традиционално певање (у класи проф. Маје Стојановић).
Између солистичких наступа наших ученика наступали су хорови школе. Велики хор из класе проф. Петра Швабића извео је староградске нумере „Ноћас нису сјале“, „На те' мислим“ и „Тихо ноћи“, за које је аранжман урадила наша позната композиторка Вера Миланковић.
Вече су украсили и наши ученици са одсека за Српско традиционално певање који отпевали за нас најпре староградску песму „Тишина нема влада свуд“ уз инструменталну пратњу Љубице Јовановић на виолини и Михајла Ђукића за клавиром. Затим су извели и љубавну песму на „бас“ из Западне Србије „Дела Миле да не говоримо“. Наступали су: Теодора Јовановић, Сташа Стојановић, Тијана Томовић, Нина Миленковић, Михаило Ђукић, Јелисавета Гак, Милица Савковић, Анђела Савић, Анђела Јеремић, Александра Илић, Александра Недељковић, Милица Душић, Ива Милићевић, Ана Стејић, Ања Вукотић, Анђела и Јелена Ашанин. Сви ученици су из класе проф. Маје Стојановић.
Последња тачка вечери, гранде финале вечерашњег концерта дао је хор ученика солфеђа из класе наставнице Бојане Ђукић која их је спремила нумера „Сад је крај“ из популарног цртаног филма „Залеђено краљевство“. Солисткиња која је дивно интерпретирала Елзу, а са својом одевном комбинацијом јој „раме уз раме“ и парирала, је Магдалене Стоиљков. Инструменталну пратњу су чинили наставници Анамарија Илић – виолончело, Јулијан Николић – гитара и ученица Дајана Станић – клавир. Идејни творац и иницијатор ове завршне нумере је заправо наставница Маријана Калинић, уз асистенцију наставника Јулијана, Анемарије и Милице Ковачевић, која је припремила и пројекцију најлепших сегмената из цртаног филма који прате певање наше солисткиње и хора.
Овације и дуги аплаузи публике рекли су „више од речи“ о успеху овог Новогодишњег концерта. Честитке извођачима и професорима прштале су на све стране, што нам говори да наш рад привлачи све више пажње, а наше активности не само да пријају публици него и подижу свест о култури на нивоу наше општине и о нама се све више по добром прича.