\ Концерт Матије Бајића са пријатељима

header

Концерт Матије Бајића са пријатељима

У уторак, 7. марта 2018. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, у организацији наше школе, одржан је концерт ученика средње музичке школе „Јосип Славенски“. Овај концерт је организован за нашег бившег ученика Матију Бајића.                 Матија је наш истакнути ученик, чији се музички развој и напредак одвија како смо желели и очекивали - узлазном путањом. Тренутно је ученик 3. разреда средње музичке школе. Активно наступа на такмичењима највишег нивоа. Његова концертна активност је континуирана како као солисте тако и у као члан дуа гитара.
Под спретним рукама Матије низале су се нумере свите, сонате класике, романсе етиде и сонате. Овај наступ је представљао прави ужитак и осмомартовски поклон дамама у публици. Матија је још једном показао да га чека успешна солистичка каријера.
Други наступ који је украсио ово вече је одлично музицирање Катарине Матузовић, ученице 4. разреда средње музичке школе „Славенски“. Катарина је члан еминентих оркестара младих, наступа широм Европе и припрема се за наставак свог образовања на академском нивоу. Каћа је извела за нас етиду, Бахову сонату, Каватину, један став Бруховог концерта и комад „Ашиковање“. Подршка њеном наступу, односно клавирски сарадник била је наставница Катарина Фаркаш.
Као специјалан гост вечери наступио је Иван Павловић, тренутно наш најуспешнији ученик шестог разреда и будући ученик средње музичке школе. Иван свира гитару у класи проф. Милице Степаноски. Ове вечери имали смо прилику да чујемо део програма које Иван припрема за предстојећа такмичења – сонату и валцер.
Овај концерт као прави поклон за даме Врчина оставио је присутну публику без текст и даха. Одушељење и громогласни аплаузи публике само су један од коказа успешности вечерашњег догађаја.
На нама остаје да и даље подржавамо и навијамо за наше младе извођаче. Они знају да и када заврше нашу школу и оду даље ми смо увек ту да им помогнемо, да их подржимо и да се са њима дружимо.