\ Концерт за наше другаре из ОШ „Свети Сава“ у Врчину

header

Концерт за наше другаре из ОШ „Свети Сава“ у Врчину

У петак, 9. марта 2018. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, ученици издвојеног одељења ОМШ „Невена Поповић“ одржали су концерт за другаре из трећег и четвртог разреда ОШ „Свети Сава“. Програм је водила и са публиком разговарала проф. Бранислава Тријић.
Нашој највернијој, најзанимљивијој и увек веселој и ведрој публици представили су се наши ученици, који су извели цео програм своје припреме за предстојеће како републичко тако и друга такмичења, на хармоници, клавиру, виолини, гитари, као и наши дивни предшколци. Наступали су: Немања Сарић – хармоника (класа проф. Миљана Мадића), Алекса Величковић – гитара (класа проф. Бранка Тријића), Анђелија Бајић и Ивана Миладиновић – виолина (класа проф. Надежде Станојевић), клавирски дуо „Невен“: Јована Ђорђевић и Мирослав Тимотић (класа проф. Катарине Фаркаш) и припремни разред који је за ову прилику на металофонима одсвирао а гласовима отпевао следеће песмице: „Плакала мала Видица“, „Анчица овце чувала“ и „Разгранала грана јоргована“.
Другари из публике су добијали задатке да препознају осећања која музика дочарава, смишљали су разлоге због којих композиције носе баш такве називе (Игра, Балетска свита, Печурке, Кукавица и друго), упознавали се са инструментима и на крају засладили са песмом "Чоколада" коју су извели ученици припремног разреда уз помоћ уценика 2. разреда музичке школе.
Још једно дивно дружење протекло је изузетно позитивно и весело на задовољство учесника, а и публике. Захваљујемо се наставницама ОШ "Свети Сава" на дивној сарадњи која већ дуги низ година траје истим интензитетом.