\ Наступ наших ученика на отварању Трећег сајма зимнице „Јесења кухиња у Гроцкој“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наших ученика на отварању Трећег сајма зимнице „Јесења кухиња у Гроцкој“

У петак, 28. септембра 2018. године, у оквиру манифестације „Дани Европске баштине“ градска општина Гроцка заједно са ЈП „Пијаце и зеленило“ Гроцка, је на заштићеној амбијенталној целини „Грочанској чаршији“, организовала још један, трећи по реду сајам зимнице под називом „Јесења кухиња у Гроцкој“.
Овогодишњи сајам зимнице обухвата ревијалну, продајну и такмичарску излужбу зимнице, џемова, меда, воћа, јесењих плодова али и домаћих радиности , грнчарије и других занатских рукотворина. С обзором да је општина Гроцка богата воћем и поврћем, а од давнина је позната као воћарски крај, она представља право место за овакав тип сајма.
Заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић свечано је отворила овогодишњи сајам зимнице. Сви присутни су имали прилике да уживају најпре у наступу КУД „Стеван Штрбаци„ који се представио Сплетом игара из Србије као и наступима ђака из Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке. Ова музичка школа заједно са својим истуреним одељењима у Винчи, Умчарима и Врчину заузима високо прво место на нивоу читаве Србије по квалитету свог рада и таленту ученика. Они су нам се преставили са српским трациционалним нумерама „Оро се вије“ и „Гора зелена“ у извођењу групе певача са одсека за српско традиционално певање. Као и Јована Зуровац, ученица 6. разреда флауте ОМШ „Невена Поповић“ у класи професора Александре Стевановић, уз клавирску подршку професора Нине Косанић. На самом крају на традиционалом инструменту засвирао је Ћирило Ђорђевић, ученик такође шестог разреда, који је у класи професорке Миљане Медић. Он је на хармоници извео нумеру „Руска народна песма“.