\ Свечано обележена манифестација Дечја недеља 2018. године

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Свечано обележена манифестација Дечја недеља 2018. године

Дечја недеља која се традиционално одржава у првој седмици октобра, је дефинисана Законом о друштвеној бризи о деци. Циљ одржавања ове манифестације свуда у свету јесте скретање пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, као и на једнаке шансе за развој и остварење својих потенцијала.
Захваљујући подршци и покровитељству Министарства рада и социјалне политике, уз подршку других владиних институција и организација цивилног друштва, активним укључивањем општинских организација успешно су реализоване активности Дечје недеље на подручју општине Гроцка.
Овогодишња манифестација носи назив „Моје је право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља“. У препуној великој сали ГО Гроцка, у уторак, 2. октобра 2018. године, програм су отворили члан већа градске општине Гроцка, задужен за област просвете, образовања, социјалне и дечије заштите и борачко – инвалидска права Живадин Митрић, и педагог ОШ „Свети Сава“ у Врчину, Ана Матејић која је организовала данашњу приредбу. На приредби су учествовала деца ПУ Лане из Гроцке, ОШ „Свети Сава“ из Врчина, ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, ОШ Никола Тесла“ из Винче, ОШ „Милоје Васић“ из Калуђерице, ОШ „Мића Стојковић“ из Умчара, ОШ „Иво Лола Рибар“ из Бегаљица, ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке, Средња школа из Гроцке као и учениоце ОШ „Алекса Шанитић“ из Калуђерице. На крају програма уручене су и дипломе пебедницима ликовног конкурса „Моје је право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља“.
Нашу школу је представио рок бенд школе из издвојеног одељења у Врчину, које је припремио професор Бранко Тријић. Салом су се уз велике овације ориле следеће нумере групе „Метак“-„Морски пас“ и групе „Бајага и инструктори“-„Мали слонови“. Наступили су следећи ученици: Јована и Милица Ђорђевић – глас; Елена Грујић – електрична гитара и бубњеви; Стефан Стекић – бас гитара; Огњен Ковачевић – бубањ и бас гитара; Тара Денда – клавијатуре; Елена Грујић – бубањ; Милица Јеремић – електрична гитара.
На ОВОМ линку погледајте шта су писали о нашем наступу.