\ Јесењи концерт

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Јесењи концерт

У четвртак, 1. новембра 2018. год, у 18 часова, у свечаној сали ОШ „Мића Стојковић“ у Умчарима, ученици и наставници ОМШ „Невена Поповић“ приредили су Јесењи концерт.
Част да отворе концерт имали су ученици припремног разреда које води проф. Јелена Недељковић, а као специјални гости, придружили су им се ученици припремног разреда из Гроцке које води проф. Петар Швабић. Они су наизменично изводили разне дечије и народне песме са јесењом тематиком („Вишњичица род родила“, „Иде, иде патак“, „Слаткиши“, „Рузмарин“, „Животиње“), а највише су нас изненадили када су заједно извели песму „Све је пошло наопачке“.
Као солисти наступили су следећи ученици: Анђела Маторчевић, Лена Пантелић, Андријана Мрачић, Николина Радовић (1. разред) и Наталија Николић (2. разред) – виолина у класи проф. Надежде Димитријевић; Милош Михајловић (1. разред), Ена Величковић (2. разред), Мане Жигић и Тамара Душић (3. разред), Александра Стејић и Мила Милајловић (4. разред) – клавир у класи проф. Милана Медошевића; Теодор Мрачић, Теодора Маторчевић (1. разред), Јована Марковић и Викторија Михаиловић (3. разред) – гитара у класи проф. Невене Манојловић; Петар Станојевић (1. разред) – хармоника у класи проф. Немање Дражића; Ива Богдановић (1. разред), Даница Веселиновић (2. разред) и Исидора Петронијевић (3. разред) – флаута у класи проф. Тијане Јовев. Такође, имали смо прилику да чујемо групу певача са српског традиционалног певања која је извела песму „Оро се вије“. Извођења наших младих виолинисткиња и флаутисткиња употпунио је проф. Андрија Лаличић пратећи их на клавиру.
Проф. хармонике Немања Дражић, обрадовао је све присутне извевши композицију „Чардаш“.
За крај, јесењи утисак употпунио је хор старијих разреда извевши песме „Тихо, тихо пада“ и „Где је онај цветак жути“ под руководством проф. Јелене Недељковић и уз клавирску пратњу проф. Милана Медошевића.
Наша многобројна и верна публика пажљиво је испратила и аплаузом наградила сваку нумеру, чиме нам је дала ветар у леђа да се још вредније припремамо за концерте који следе!
Видите све фотографије