\ Промоција збирке „Музика за мале пијанисте“ композитора Владимира Тошића

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Промоција збирке „Музика за мале пијанисте“ композитора Владимира Тошића

У среду 14. новембра 2018. године, у великој сали општине Гроцка одржан је концерт поводом промоције збирке „Музика за мале пијанисте“ композитора Владимира Тошића. На концерту је свирала Катарина Тошић, ученица МШ „Мокрањац“ која је изводила изабрана дела из поменуте збирке.
У току концерта публици се обраћао композитор говорећи о композицијама које су ушле у избор за збирку. Поред тога, композитор Владимир Тошић је говорио и о недостатку литературе домаћих аутора за најмлађе клавиристе чиме је био и подстакнут да напише по први пут у свом композиторском стваралаштву и композиције за најмлађе пијанисте. Своје искуство стечено у току писања ове збирке, као и инспирације која га је подстицала на компоновање, композитор Владимир Тошић је пренео публици. Присутнима се обратио и др Владимир Цвијић, пијаниста и професор Факултета музичке уметности у Београду који је истакао значај постојања овакве збирке.
„Музика за мале пијанисте“ представља резултат сарадње композитора Владимира Тошића и музичке школе „Невена Поповић“ која је била и издавач ове збирке 2016. године. Поједине композиције су већ добиле своја прва извођења у школама и на концертима будући да су деци допадљива, мелодична, а истовремено помажу и у решавању одређених музичко-техничких проблема пијанизма.
Сарадња наше школе са Удружењем пијаниста Србије и овај пут је сасвим сигурно, обогатила културни садржај на нашој општини Гроцка, а верујемо да ће покренути и интересовање младих како за класичну музику тако и за домаће стваралаштво.
Наша школа и запослени су свесни важности чињенице да културне институције треба да раде на подизању својих капацитета, анимације и едукације становништва, те стога желимо да и у будуће подстичемо ширење музичке културе у нашој средини.
Погледајте све фотографије