\ Наступ наших ученика на отварању изложбе слика и цртежа „Контраст наслеђа“ у Центру за културу

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наших ученика на отварању изложбе слика и цртежа „Контраст наслеђа“ у Центру за културу

У петак, 8. фебруара 2019. године, у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, отворена је изложба слика и цртежа под називом „Контраст наслеђа“ Иване Блечић Стефановић, сликара-рестауратора, и њеног ученика Вељкa Вученовићa.
Пред многобројном публиком из Гроцке и других београдских општина, двоје аутора је приказало по петнаест радова у техникама уље и акрилик на платну, цртеж у оловци, пастелу и комбинованој техници, али и однос ментор-ученик који је одувек био веома важан у уметности. Однос према свом ђаку је за сликара вид преиспитивање себе, будући да пренета знања не смеју бити условљена ликовним језиком учитеља. С друге стране, индивидуални рад са ментором је за ђака осведочени пут стицања сазнања и личног развоја. То су изложени радови и потврдили, у оквиру две велике теме уметности.
Менторка се представила пејзажима, као изразити колориста, са мотивима природе из окружења али и контемлативним представама у којима је човек потпуно одсутан. Њен седамнаестогодишњи ученик је свој таленат и сензибилитет приказао у тематици портрета, међу којима доминирају прикази чланова породице – оца, мајке и брата, у духу некадашњих репрезентативних представа.
Вељко Вученовић је иначе бивши ђак наше школе, те нам је посебно задовољство представљао наступ наших ученика баш на његовој изложби цртежа. Наступили су следећи ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке - Мила Јанић (1. разред клавира), Бојан Милошевић (2. разред клавира) и Растко Ивковић (4. разред клавира) – сви у класи проф. Маријане Калинић, наше ученице из издвојеног одељења у Умчарима: Мила Михајловић (4. разред клавира) и Ања Вукотић (5. разред клавира) – обе у класи проф. Милана Медошевића.
 
О изложби и наступу наших ученика писали су и следећи електронски часописи:
 
1.Погедајте ОВДЕ
2.Погледајте ОВДЕ
3. Веб издање дневног листа "Политика" у петак 8. фебруара доноси вест о отварању изложбе "Контраст наслеђа" у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Погледајте ОВДЕ
 
Погледајте фотографије>>