\ Награде нашим флаутискињама на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Награде нашим флаутискињама на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“

Шеснаесто по реду Међународно такмичење „Даворин Јенко“ одржава се у Београду у дисциплинама клавир, дувачки инструменти и камерни ансамбли. Жири овогодишњег престижног такмичења у дисциплини флаута чине истакнути уметници и педагози: Александар Буркерт, Јелена Валаковић, Сања Трајковић и Ива Љубимирова.
Ове године је, као никада до сада, у дисциплини дувачких инструмената своје снаге је одмерило 369 такмичара из 12 земаља. Конкуренција велика, жири озбиљан, али правичан.....
Нашу школу су представљале две ученице – Ива Богдановић (1. разред) и Лара Пантелић (2. разред). Обе девојчице уче да свирају флауту код наставнице Тијане Јовев, док им је клавирски сарадник наставник-корепетитор Нина Косанић.
Иви и Лари је ово било прво међународно такмичење овако високог ранга. Одлично су се држале, свирале су добро и у складу са својим годинама, те су заслужено освојиле 2. награде - Ива са 92 бода у својој преткатегорији А, а Лара са 92,50 бодова у својој преткатегорији Б.
Од срца честитамо Иви и Лари, као и њиховој наставници Тијани и корепетиторки Нини на изузетном успеху. Верујемо да ће наступати на још доста такмичења и на даље остваривати овако добре резултате. Све честитке!