\ Успешно одржане музичке радионице са ученицима првог разреда ОШ „Илија Гарашанин“ под називом „Упознајмо музичке инструменте“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Успешно одржане музичке радионице са ученицима првог разреда ОШ „Илија Гарашанин“ под називом „Упознајмо музичке инструменте“

У уторак, 19. марта 2019. године, у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, наставници наше школе су, у сарадњи са разредним старешинама првог разреда, веома успешно реализовали три музичке радионице под називом „Упознајмо музичке инструменте“.
Нашим другарима су представљене виолина, виолончело, гитара и хармоника. Пажљиво су слушали камерни  трио који им је приредио обраде популарних композиција „Деспасито“, „Пирати са Кариба“, Ужичко и друга народна кола, али и „Пролеће“ од Вивалдија и Канон у Де-дуру. Аплаузи, покрети уз тактове музике и певање текста, говорили су више од речи, о њиховом доживљају и одушевљењу нашом посетом.
Нашим другарима су се представили следећи наставници: Анамарија Илић (виолончело), Јован Цинцар Костић (виолина), Богдан Благојевић (гитара) и Драган Станојевић (хармоника). Такође, током реализације радионице ученици су имали прилику да провере своје музичке способности: ритмичке – тапшањем, слух и глас – интерпретацијом мелодијских мотива и дечјих песмица. 
Велико хвала учитељицама Мирјани Дејановић, Душици Чарглић, Јагоди Јовановић и Светлани Живковић на подржавању иницијативе и изузетној сарадњи која је из године у годину све боља и креативнија.