\ Награде нашим хармоникашима на МехФесту

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Награде нашим хармоникашима на МехФесту

7. Интернационални фестивал хармонике МЕХФЕСТ одржан је од 12-14.04.2019. године на Мегатренд Универзитету у Београду. Др Зоран Ракић уметнички директор Мехфеста свечано је отворио фестивал на концерту дуа хармоника и кларинет Андреас Небл и Франк Небл из Немачке 12.04.2019. године. Својим изузетним музичким и техничким извођењем, уметници Андреас и Франк Небл су пружили јединствено задовољство љубитељима хармонике, камерне музике и правих уметничких вредности.
Овогодишњи фестивал Мехфест окупио је велики број ученика и студената из Кине, Литваније, Немачке, Русије, Белорусије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. Такмичење се одвијало по категоријама соло, камерна музика, ансамбли, оркестри и варијете музика.
Ученици наше школе такмичили су се у недељу 14. априла у првој, петој категорији и камерној музици. Ученици професора Александра Бијића Андреја Репановић трећи разред (90,75 бодова) и Стеван Илић други разред (90,50) освојили су у I категорији прве награде. Димитрије Шкодрић, ученик петог разреда хармонике у класи професорке Драгане Стевановић освојио је II награду (85,75 бодова) у петој категорији. Дуо хармоника Милан Станковић и Михајло Савковић, ученици шесте године код професорке Драгане Стевановић добили су II награду (86,75 бодова). Успех наших ученика је резултат великог труда, рада и сарадње између професора, ученика и родитеља. Честитамо ученицима, родитељима и професорима на овако успешним резултатима.
Поред успешног наступа ученика, наша колегиница Драгана Стевановић је имала учешће у раду жирија за преткатегорију као представник из Србије, Yiru Liu (CHN), Ljudmila Daunoriene (LAT) и Немања Потпарић (MNE).