\ Друга награда нашој Уни Јанковић на 14. Међународном такмичењу гудача „Stringfest”

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Друга награда нашој Уни Јанковић на 14. Међународном такмичењу гудача „Stringfest”

Међународни фестивал гудача „Стрингфест“ је манифестација такмичарског и ревијалног карактера која има за циљ повезивање уметника из целог света, као и ширење музичке мисли. Ове године, 14. по реду, одржава се од 16 до 19. маја, на више локација у Сремској Митровици.
Основна идеја Фестивала је да прати развој и квалитет педагошког рада и уметничко-солистичког музицирања на гудачким инструментима. Истовремено пружа шансу учесницима из целог света да музицирањем на виолини, виоли, виолончелу и контрабасу опробају свој такмичарски дух. Као такав је јединствена манифестација у нашој земљи.
За четири фестивалска дана представило се више од 250 такмичара, клавирских сарадника и то из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Немачке, Италије, Холандије, Енглеске, Русије, Аустрије, Чешке, Украјине, Аустралије.
На овако значајном такмичењу гудача, које је подржано од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, наступила је наша ученица Уна Јанковић, 4. разред виолончела у класи проф. Анемарије Илић, уз клавирску сарадњу проф. Нине Косанић.
Уна је се одлично показала, трема је била и те како присутна, али Уна није дозволила да се то у већој мери осети, већ је своју музикалност и интерпретацију представила на најбољи могући начин. Стога је и освојила 2. награду са 86,33 бода.
Честитке од срца Уни, као и наставницама Анамарији и Нини на одличном резултату, који је продукт великог рада и узајамног залагања, што увек резултира успехом. Надамо се и верујемо да ће овај резултат представљати подстрек да наставе да се такмиче и оставрују добар пласман на такмичењима овако високог ранга.