\ Наступ наших ученика на 1. Међународном фестивалу хармонике у Центру за културу Раковица

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наших ученика на 1. Међународном фестивалу хармонике у Центру за културу Раковица

У пеатк, 17. маја 2019. године, у Центру за културу Раковица одржан је први Међународни фестивал хармонике на којем су наступили ученици наше школе.
Наступили су: Димитрије Шкодрић, ученик 5. разреда у класи проф. Драгане Стевановић, који је интерпретирао композицију Дербенко: „Време лети“. Затим, представио се дуо у саставу: Милан Станковић и Михајло Савковић, оба ученика су 6. разред у класи проф. Драгане Стевановић, који су извели композицију Ото Екермана: „Улица руже“ и композицију Светлане Савић: „Тамо далеко“. Треће представљање наше школе обележио је ансамбл „Дилбери“, који су извели традиционалне народне песме „Зумбалица“ и „Кукај, кукај, тедено ледено“. Наш ансамбл је наступио у саставу: Михаило Ђукић, Стефан Ђорђевић и Огњен Симић – ученици 1. и 2. разреда одсека за српско традиционално певање у класи проф. Ане Јовановић, и Михајло Савковић и Димитрије Шкодрић - хармонике и деф: Милан Станковић – ученици 5. и 6. разреда хармонике у класи проф. Драгане Стевановић.
На Фестивалу хармонике поред наших ученика наступио је и Оркестар хармоника МШ "Петар Коњовић" и Душан Секулић са бендом из Бијељине.
Предавање и презентација о пореклу хармонике и њене примене као популарног и класичног инструмента држале су Данијела Мешановић, наставница хармонике из МШ "Даворин Јенко" и мр Драгана Стевановић, наставница хармонике из наше школе - ОМШ "Невена Поповић".
Све честитке нашим ученицима на овако репрезентативном престављању наше школе, а посебно наставници Драгани Стевановић на изузетном предавању о овом дивном инструменту, као и о великом труду и раду са нашим ученицима, који сваким својим наступом представљају не само себе већ и школу коју похађају.
Више информација и фотографија са 1. Међународног фестивала можете погледати и на ОВОМ линку.
 
Погледајте фотографије>>