\ Прве награде нашим солфеђисткињама на такмичењу „Корнелије“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У 1. РАЗРЕД МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
 
Поштовани родитељи,
У складу са актуелном ситуацијом и мерама које је предузела Влада Републике Србије, овим путем желимо да вас обавестимо о пријавама за упис ученика у 1. разред основне музичке школе ”Невена Поповић”за школску 2020/2021. године.
Сви родитељи заинтересоване деце која желе да похађају основну музичку школу ”Невена Поповић” могу да се јаве на следећи број телефона 064/85-45-312 или да оставе своје податке на следећу имејл адресу:upis.omsgrocka@gmail.com.
На овај начин родитељи ће добити потребне информације о начину извођења пријемног испита.
Слободних места има на следећим одсецима:
-за децу узраста од 7 до 9 година: гитара, виолина, флаута, виолончело, хармоника и клавир.
-за старије ученике од 10 до 18 година: одсек за Српско традиционално певање.
-за децу млађу од 7 година врши се упис у припремни разред.
Позивамо вас да нас контактирате путем наведеног броја телефона или имејл адресе, а ми ћемо вас упутити и дати вам све неопходне информације!
Драга децо, добро дошли!
 
РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ 
 
Поштована децо и родитељи,
Ово су резултати пријемног испита за упис у 1. разред Основне музичке школе "Невена Поповић", одржаног у петак, 24. априла 2020. године.
У табелама се налазе имена и презимена ученика који су положили пријемни испит како у матичној тако и подручним школама.
Пријаве за упис у 1. разред се налазе на сајту школе, али ће вас контактирати и пријаве вам доставити наставници који су тестирали вашу децу.
Радујемо се дружењу са вама!
Пријемни испит је и даље у току. Добро дошли!
 
 
 

Прве награде нашим солфеђисткињама на такмичењу „Корнелије“

У периоду од 17. до 19. маја 2019. године, у Музичкој школи „Станковић“ одржано је шесто такмичење из музичко – теоријских дисциплина „Корнелије“.  Преко 200 учесника из Србије, Црне Горе, Хрватске и Републике Српске такмичило се  у седам категорија (солфеђо, двогласно певање, теорија музике, хармонија, контрапункт, музички облици и композиција). У категорији солфеђо, учеснике такмичења оцењивао jе строг, али праведан међународни жири који су чинили еминентни професори солфеђа:  Jелена Манић, МШ „Станислав Бинички“, Београд, Република Србија - председник жирија, Драгана Армацки, ЈУ „Васо Павић“, Подгорица, Република Црна Гора, Ивана Николић Чабаркапа, МШ „Даворин Јенко“, Београд, Република Србија.
Нашу школу представиле су ученице Јована Марковић (3. разред у класи проф. Јелене Недељковић) и Ања Вукотић (5. разред у класи проф. Јелене Недељковић). Јовани Марковић ово је прво такмичење из солфеђа ван школе, упркос треми и узбуђењу успела је да да свој максимум и покаже завидно знање, док је Ања Вукотић већ искусна солфеђисткиња која је и на ранијим такмичењима остваривала запажене резултате. Наше ученице оствариле су следећи пласман:
Јована Марковић – прва награда (92.66)
Ања Вукотић – прва награда  (94)
Честитамо нашим ученицама Јовани и Ањи, као и њиховој наставници Јелени на постигнутом изузетном успеху, оне су пример да много труда, мукотрпног рада и вежбања на крају доведе до жељених резултата. Верујемо да ће нас још много пута овако пријатно обрадовати.