\ Прве награде нашим солфеђисткињама на такмичењу „Корнелије“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Прве награде нашим солфеђисткињама на такмичењу „Корнелије“

У периоду од 17. до 19. маја 2019. године, у Музичкој школи „Станковић“ одржано је шесто такмичење из музичко – теоријских дисциплина „Корнелије“.  Преко 200 учесника из Србије, Црне Горе, Хрватске и Републике Српске такмичило се  у седам категорија (солфеђо, двогласно певање, теорија музике, хармонија, контрапункт, музички облици и композиција). У категорији солфеђо, учеснике такмичења оцењивао jе строг, али праведан међународни жири који су чинили еминентни професори солфеђа:  Jелена Манић, МШ „Станислав Бинички“, Београд, Република Србија - председник жирија, Драгана Армацки, ЈУ „Васо Павић“, Подгорица, Република Црна Гора, Ивана Николић Чабаркапа, МШ „Даворин Јенко“, Београд, Република Србија.
Нашу школу представиле су ученице Јована Марковић (3. разред у класи проф. Јелене Недељковић) и Ања Вукотић (5. разред у класи проф. Јелене Недељковић). Јовани Марковић ово је прво такмичење из солфеђа ван школе, упркос треми и узбуђењу успела је да да свој максимум и покаже завидно знање, док је Ања Вукотић већ искусна солфеђисткиња која је и на ранијим такмичењима остваривала запажене резултате. Наше ученице оствариле су следећи пласман:
Јована Марковић – прва награда (92.66)
Ања Вукотић – прва награда  (94)
Честитамо нашим ученицама Јовани и Ањи, као и њиховој наставници Јелени на постигнутом изузетном успеху, оне су пример да много труда, мукотрпног рада и вежбања на крају доведе до жељених резултата. Верујемо да ће нас још много пута овако пријатно обрадовати.